Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Button se raduje z prvních bodů

Button se raduje z prvních bodů

Tým nyní doufá v obrat k lepšímu.

Až do francouzské Grand Prix musel tým BAR jako jediný čekat na první body. Jenson Button oslavuje své první bodové umístění v letošní sezóně. Ke čtvrtému místu mu mimo jiné dopomohlo i zaváhání Giancarla Fisichelli v boxech.
 
"Je to pěkný pocit," svěřil se britský jezdec bezprostředně po závodě. "Raději bych stál na pódiu, ale je to pro nás skvělý výsledek."
 
"Udělali jsme sice pár chyb, jak tým tak já, ale je dobré být zase ve hře. Z různých důvodů jsme se letos trápili. Je však skvělé mít body a zvláště teď před Silverstonem," naráží Button na nadcházející vystoupení na domácí půdě.
 
V závěru ještě mohl zatlačit na sedminásobného mistra světa Schumachera, problémy s převodovkou jej však zpomalily. "V jedné zatáčce jsem míval problémy s podřazováním ze čtyřky na dvojku."
 
Radost z výsledku Britovi nezkazil ani fakt, že byl prvním, kdo se nevešel s vítězem Alonsem do stejného kola. BAR věří, že závod v Magny Cours je počátkem nového pozitivního trendu.
 
"Někteří lidé si to možná nemyslí, ale čtvrté místo je pro nás dobrý výsledek. Všichni tím budou nadšení a snad se nám to podaří zopakovat v Silverstonu."