Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Seidl jmenoval týmového zástupce

Seidl jmenoval týmového zástupce

Alfa zaceluje díru po Vasseurovi.

Alessandro Alunni Bravi byl jmenován týmovým zástupcem Alfy Romeo. Málo výmluvná zpráva, která vyžaduje kontext. Braviho si vybral a jmenoval Andreas Seidl, který se po odchodu Frédérica Vasseura do Ferrari nastěhoval do kanceláře generálního ředitele společnosti Sauber. Tým Sauberu bude i letos nést jméno Alfa Romeo, ale už to bude poslední rok, jelikož se připravuje transformace na tovární tým Audi.

Právě na velké plány s Audi se prý chce Seidl soustředit, proto potřebuje pomoc. Očekávalo se, že oznámí jméno nového šéfa týmu, což je funkce, kterou ještě loni také zastával Vasseur. Místo toho, ze zatím ne zřejmého důvodu, oznámil vytvoření nové funkce týmového zástupce. A funkci pro rok 2023 dostal Bravi, jenž zároveň zůstává výkonným ředitelem Sauberu. Bylo vysvětleno, že týmový zástupce má být o víkendech velkých cen něco jako šéf týmu.

Alfu možná čeká rok pod dočasným šéfem. Foto: Alfa Romeo

Chci poděkovat Andreasovi a našim vlastníkům za jejich důvěru. Jak už jsem jim řekl, udělám vše pro naplnění všech očekávání a co nejlepší reprezentování týmu,“ napsal Alunni Bravi do tiskové zprávy, ze které se ale nedozvídáme žádné další detaily.

Je možné, že Bravi bude dočasně šéfovat cestujícímu týmu a Seidl továrně, než se podaří obsadit pozici šéfa týmu. Pokud Seidl lanaří někoho z konkurenčního týmu, může nová posila kvůli výpovědní lhůtě strávit většinu roku 2023 na lavičce. Nebo může být šéfem týmu Bravi, pokud se osvědčí. Případně to může takto zůstat a pozice šéfa týmu zůstane neobsazená. Nebo bude brzo jmenován nový šéf týmu a bude osvobozen od cestování s týmem mimo Evropy, což je veliký žrout času. Dozvíme se časem.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Alfa Romeo