Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Schumacherova éra končí, začíná Räikkönenova

Schumacherova éra končí, začíná Räikkönenova

Jackie Stewart v Monze slavil 40. výročí svého prvního vítězství.

Podle Jackieho Stewarta přichází čas, kdy převezme štafetu nejlepšího jezdce v závodním poli od Michaela Schumachera Kimi Räikkönen.

Ačkoliv šance po Velké ceně Itálie na zisk titulu jsou pro Fina kvůli technickým potížím spíše teoretické, podle Stewarta je McLaren nejlepší vůz.

"Renault to může vyhrát(titul), ale není pochyb o tom, že autem roku je McLaren," prohlásil Skot. "Domnívám se, že Räikkönen v současné době přebral štafetu dominantího jezdce, již je před Alonsem a dokonce i Schumacherem.

Alonso má na tak mladého jezdce dobrou psychiku, sice si nemyslím, že má tak rychlý vůz jako McLaren, ale pokud bude používat svou hlavu a je vidět že tak činí, potom si myslím, že se stane letošním šampiónem."

Alonso by se stal nejmladším mistrem světa, na svém kontě má šest vítězství oproti pěti Räikkönena, je ale třeba připomenout, že Icemana pronásledují po celou sezónu technické potíže, které mu již několikrát zabránily dokončit dobře rozjetý víkend.

Příkladem může být klání v Monze, kde Kimi dominoval tréninkům i kvalifikaci, jenomže nutnost výměny motoru a následný defekt pneumatiky v závodě Räikkönen dokázal vykompenzovat až čtvrtým místem.

Stewart také vyjádřil obavu, že Michael Schumacher propásl ten správný moment pro ukončení své závodní kariéry.

"Nyní by musel vyhrát mnoho Grand Prix, ne jednu nebo dvě, musí ukázat, že může bojovat dál o titul šampióna, měl by předvést opět svou dominanci, pokud se chce zapsat do historie jako muž své doby," řekl. "Je daleko lepší odejít na vrcholu a on možnost měl.

Jste posuzováni podle toho, co jste dokázali naposled. A sport je krutý. Najednou se stane tím nejlepším někdo jiný.

A i když získáte sedm titulů, nebo třeba čtyři jako Alain Prost, najednou vám někdo ten další vyfoukne.

Michael Schumacher byl bezpochyby pilotem své doby, ale časy se mění a nyní je možná na řadě někdo jiný."