Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Kimi Räikkönen poblahopřál Renaultu, dnes byl lepší.

Kimi Räikkönen poblahopřál Renaultu, dnes byl lepší.

McLarenu scházela rychlost a provázela jej i smůla.

Kimi Räikkönen, dnes druhý, prý ze sebe vydal maximum, ale jeho vůz nebyl ve formě, do té se začal dostávat až ke konci závodu, a tak si Renault pohodlně pojistil pohár konstruktérů.

"Auto nebylo dostatečně rychlé a obtížně se řídilo," posteskl si Fin. "Ke konci to bylo lepší a lepší, nakonec se zdálo být perfektní, ale naneštěstí to přišlo až po 40 kolech, kdy již bylo příliš pozdě.

Snažil jsem se jet na maximum, dnes to nestačilo. Renault byl moc rychlý a nezbývá než jim poblahopřát. Příští rok se musíme snažit znova."

Räikkönena hodně mrzelo, že nebylo v jeho silách odvést dnes lepší práci, věděl, že Alonsa nemůže dostihnout ani po zajetí druhého safety caru, kdy se mezi něj a Španěla vklínily vozy, které doposud nebyly v boxech.

"Po posledním safety caru se auto ovládalo mnohem lépe a hlavně bylo značně rychlejší- ale oni mi přesto lehce poodjížděli, jenomže byli lehčí, takže jsem z nich neměl obavy.

Každopádně jsem byl zklamaný, uvědomoval jsem si, že v mých silách není udělat nic víc- bylo opravdu příliš pozdě. To je ale závodění, taky to mohlo dopadnout hůř, nyní bude fajn mít volno a zažít nějakou zábavu."

Iceman se také vyjádřil k smolnému okamžiku jeho týmového kolegy, kdy Juan Pablo Montoya najel na poničený obrubník, což nakonec mělo za následek odstoupení kolumbijského pilota.

"Všiml jsem jí(destičky), jak se odlupuje, a v dalším kole již byla vzpříčená," řekl. "Juan byl trošku širší a trefil jí, ale v konečném zúčtování si nemyslím, že by to mělo na šampionát nějaký vliv. Snažili jsme se, ale dnešek nebyl náš."