Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Budoucí kolegové varují Montoyu a Villeneuva

Budoucí kolegové varují Montoyu a Villeneuva

„NASCAR je těžší než vypadá."

Jezdci závodní série NASCAR Greg Biffle a Adrian Fernandez varovali své možné budoucí kolegy Juana Pabla Montoyu a Jacquese Villeneuva, aby nečekali, že budou po svém příchodu do nižší série NASCAR Busch Series okamžitě vyhrávat.

Adrian Fernandez, dobrý Montoyův přítel, který do NASCAR rovněž přesedl z formulového vozu, na úterní tiskové konferenci řekl:

 Formulové jezdce mohou vozy svým vzhledem snadno oklamat. Myslím, že Juan Pablo teprve pozná, jak tvrdě se tady závodí a jak velká tu je konkurence. Je také velmi těžké se s vozy sžít, jsou překvapivě rychlé. To samé platí i pro Villeneuva, tedy pokud k nám přijde. Formuloví jezdci si na NASCAR zvykají dlouho, podívejte se na Paula Tracyho, když se tu pokoušel závodit, nebo třeba na Scotta Pruetta, nebo i na mě. Není to snadné," prozradil Fernandez.

Greg Biffle řekl, že NASCAR vyžaduje zcela odlišný přístup a styl závodění. Naznačil, že Montoya a Villeneuve budou muset zapomenout všechny své dosavadní jezdecké návyky, aby jim výrazně těžší vůz v sérii NASCAR sedl. Podle jeho slov budou oba nováčci překvapeni, jak neklidné tyto vozy jsou. Ovládají se mnohem hůře, než monoposty ve formuli 1.

Villeneuve, vítěz závodu 500 mil Indianapolis z roku 1995, zatím oficiálně smlouvu v NASCAR nepodepsal. Montoya už má své místo jisté, bude opět závodit v barvách Chipa Ganassiho.