Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Häkkinen se možná k McLarenu vrátí

Häkkinen se možná k McLarenu vrátí

Na místo poradce.

Angažováním Lewise Hamiltona jako druhého závodního jezdce McLaren ukončil spekulace o možném návratu Miky Häkkinena do závodního kokpitu formule 1. Osmatřicetiletý Fin si nedávno vyzkoušel jízdu v simulátoru McLarenu.

Häkkinen údajně zvažuje roli poradce v týmu z Wokingu. Při návštěvě na Grand Prix Brazílie se prý podle Rona Dennise o vše kolem týmu velmi zajímal.

"Jeho velký zájem o to, co děláme, mnoho lidí překvapil. Jeho nadšení, když dával rozhovory médiím, zaskočilo i mě.

V posledních týdnech bylo cílem podpořit Miku, aby byl v motorsportu dál a aby byl ve své práci dobrý. Chci tím říct, že ještě nemá podepsanou smlouvu s Mercedesem o pokračování v DTM. Od Mercedesu dostal velmi slušnou nabídku. Mika je odhodlaný zjistit, čím by nám mohl pomoci.

V našem simulátoru strávil poměrně dlouhou dobu. Původní záměr byl, aby si vyzkoušel, jak se auto s pokročilými technologiemi, které doufám máme, řídí.

Mika je část naší rodiny, chce nám pomáhat. Kimi a Juan Pablo Montoya nám v příštím roce už nebudou nápomocni. Mika by tedy mohl hodnotit některá vylepšení, která budeme na voze používat," řekl Dennis.

Mika Häkkinen je v McLarenu svým způsobem angažován už teď. Společností Johnnie Walker byl jmenován na pozici Velvyslance rozumného pití. Měl by zvyšovat vědomí lidí o nebezpečnosti pití alkoholických nápojů, hlavně ve spojení s řízením. Johnnie Walker chce tímto krokem také posílit své vazby na McLaren.

"Tohle je role, kterou budu zastávat opravdu rád," řekl Häkkinen.