Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Jezdci Hondy nevěří, že by mohli ovládnout úvod sezony

Jezdci Hondy nevěří, že by mohli ovládnout úvod sezony

V pondělí bude představeno nové "eko" barevné schéma vozu.

Jenson Button neřadí tým Honda mezi favority na zisk vítězství v Grand Prix Austrálie. Na vývoj vozu RA107 prý bude potřeba více času. Za poslední týdny se sice znatelně vylepšil, stále ovšem není tak dobrý, jaký by ho Honda chtěla mít:

"Vstoupíme do sezony s autem stejně dobrým, jako má Renault, Ferrari a McLaren? To nevím, ale byl bych radši, kdyby byl vůz rychlejší, než je. Stený názor mají i všichni ostatní. Na nejlepší týmy teď ztrácíme. Auto je přitom vyvážené dobře. Pozitivní je, že jsme se dokázali posunout dopředu a další věci máme v záloze pro testy v Bahrajnu."

Buttonův týmový kolega Rubens Barrichello k tomu dodal:

"Auto potřebuje čas, oproti loňskému vozu jsme zvolili jiný přístup. Když se na něm provedou drobné změny, dostaneme lepší odpověď. Vůz má ovšem sklony ke ztrátě přilnavosti na zadních kolech při najíždění do zatáček.

Přesto nemyslím, že je to špatné auto. Jestli ale bude vyhrávat závody, se teprve uvidí."

Aerodynamické prvky, které budou nasazeny i v Melbourne, Honda poprvé na trati v Bahrajnu použije příští týden. Časy Hondy by potom mohly mít lepší vypovídající hodnotu.

To už bychom měli znát konečný vzhled vozů japonské stáje. O jejich barevném schématu zřejmě hodně napoví fakt, že představení proběhne v pondělí v londýnském Přírodopisném muzeu. Spekuluje se, že by vozy RA107 na sobě mohly nést například logo Google Earth.