Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Honda je před Red Bullem a Toyotou, ale za ostatními

Honda je před Red Bullem a Toyotou, ale za ostatními

Před Malajsií pro RA107 připravuje výrazná vylepšení.

Tým Honda přiznává, že jeho nový vůz RA107 zaostává za očekávaními. V posledních testech v Bahrajnu Jenson Button i Rubens Barrichello zkoušeli aerodynamické prvky pro závod v Melbourne, jejich časy byly o něco lepší, vozu v barvách naší planety ovšem stále chybí absolutní rychlost, která je pro boje na špici startovního pole potřeba.

Vedení Hondy se proto rozhodlo jednat a pro vůz RA107 chystá rozsáhlé úpravy, které budou použity v druhém závodě sezony, na malajském okruhu Sepang. Testovat se budou po Grand Prix Austrálie rovněž v Sepangu. Razantních změn by měla doznat aerodynamika vozu, úprav se dočká i podvozek.

Technický ředitel Hondy Shuhei Nakamoto je před Grand Prix Austrálie pesimistický. Pochybuje, že se oba vozy do závodu kvalifikují v první desítce:

"Momentálně jsme před Red Bullem a Toyotou, ovšem za všemi ostatními. BMW v testech používalo loňské křídlo, v sezoně tedy bude oproti testům přibližně o dvě až tři desetiny pomalejší. Stále ale bude rychlejší než my. Bude velmi těžké dostat se do třetí části kvalifikace."

Co Nakamota potěšilo, byly výkony vozu při jízdách na delší vzdálenosti. Ty by prý mohly Hondě v prvním závodě dopomoci k zisku bodů:

"Vyzkoušeli jsme několik různých nastavení. Rubens i Jenson dokázali najít to, které by mohlo jízdě na delší úseky pomoci."

Podle šéfa týmu Nicka Frye se v průběhu sezony z RA107 může stát vůz, který bude mít na vítězství v závodech:

"Abychom se ale dostali mezi tři nejlepší týmy, nemůže auto projít pouhou evolucí. Potřebuje spíše malou revoluci, hlavně v oblasti chlazení a výfukového systému."