Novinky

  • 20.05.2024 Good Verstappen v neděli kromě Imoly opanoval také Nürburgring - v simulátoru

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

Facebook Instagram

Kimi vyzývá Ferrari, aby urychleně odstranilo problémy

Kimi vyzývá Ferrari, aby urychleně odstranilo problémy

Todt: "Bez spolehlivosti se daleko nedostaneme."

Snahy Kimiho Räikkönena přiblížit se v celkovém pořadí vedoucímu závodníku šampionátu vzaly včera za své ve 35. kole, kdy ho z průběžného třetího místa vyřadila porouchaná hydraulika. Narozdíl od jezdců McLarenu, kteří letos zatím pokaždé viděli cíl, Räikkönen už dvakrát nedojel. V obou případech byla na vině technika.

Tento fakt Räikkönena značně znepokojuje. Vyzval proto šéfy Scuderie Ferrari, aby byly problémy odstraněny, pokud má letos pro tým získat první titul od roku 2004.

Jediné pozitivum pro finského jezdce ve včerejší Grand Prix Evropy bylo, že poprvé v sezoně nebodoval ani lídr šampionátu, pilot McLarenu Lewis Hamilton. Räikkönenova ztráta na první místo tedy činí stále 18 bodů, přičemž do konce sezony zbývá sedm závodů, což vzhledem ke spolehlivosti vozů týmu z Wokingu nedává moc času na smazání Hamiltonova náskoku.

Další výpadek by už by mohl být pro Räikkönena kritický.

"Jsem hodně zklamaný. Byl jsem v dobré pozici, hned za Felipem a Alonsem, vůz byl velmi rychlý. Byl jsem přesvědčený, že můžu vyhrát. Postupně ale přestala fungovat hydraulika. Začínal jsem ztrácet a poté jsem musel zastavit.

Tahle rána osudu neznamená, že bych se chtěl vzdávat, přestože nám zbývá opět o závod míň. Ztráta na čelo zůstává stejná, ve zbývajících sedmi závodech se může stát cokoliv.

Máme velmi rychlé auto, ale musíme se zlepšit ve spolehlivosti," řekl Räikkönen v oficiální tiskové zprávě týmu Ferrari.

Šéf týmu Ferrari Jean Todt dvojnásobnému vicemistru světa slíbil, že může od týmu i týmového kolegy Felipeho Massy čekat plnou podporu.

"Poslední výsledek nemůže být nazván jinak, než jako zklamání. Měli jsme hodně rychlá auta, do závodu startovali z prvního a třetího místa. Nakonec jsme z toho vytěžili jen osm bodů.

Felipe přišel o vítězství, které by bylo opravdu zasloužené, v posledních okamžicích závodu, když se znovu spustil déšť. Jeho pneumatiky bohužel začaly vibrovat, což způsobilo, že se jeho monopost těžce ovládal.

Co se Kimiho týče, je nám ho velmi líto, musíme zjistit příčinu jeho problémů. Znovu vidíme, že bez spolehlivosti se daleko nedostaneme. Do konce sezony je ale ještě daleko, může se stát cokoliv," nechal se slyšet Todt.