Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Plán přestavby okruhu v Silverstone odsouhlasen

Plán přestavby okruhu v Silverstone odsouhlasen

Výsledek zasedání BRDC je skvělou zprávou pro britský motorsport.

Přestavba okruhu v Silverstone, která vyjde na 25 miliónů liber a která by mohla zajistit budoucnost Velké ceny Velké Británie, byla odsouhlasena.

Členové Klubu britských závodních pilotů (British Racing Drivers' Club, dále jen BRDC), jenž jsou vlastníky okruhu v Northamptonshire, podpořili ambiciózní plán na výjimečném zasedání.

Plán přestavby zahrnuje nové tribuny, zařízení v boxové uličce a také v boxech jako takových, park zručnosti, testovací centrum pro výrobce vozidel, hotel, tiskové centrum a také domy.

Šéf BRDC Damon Hill řekl: "Výsledek zasedání je skvělou zprávou pro britský motosport."

Smlouva o pořádání závodů formule 1 na okruhu v Silverstone vyprší v roce 2009 a Bernie Ecclestone, majitel marketingových práv, trval na významných zlepšeních okruhu.

Bývalý šampión formule 1 Damon Hill dále řekl:

"Rozvíjet takové mladé hvězdy, jakou je Lewis Hamilton, můžeme pouze tehdy, budeme-li mít nejlepší zařízení, s nimiž můžeme takové talenty vychovávat. Protože jsem sám vyhrál Velkou cenu Velké Británie, vím, jak neobyčejné to pro pilota je vyhrát domácí závod. Proto bychom rádi měli tu příležitost, být zde pro další generace."

Předseda BRDC Robert Brooks dodal:

"Tato investice je jasnou ukázkou, že se klub zavazuje k tomu, aby nabídl závod světové třídy, na který mohou být motorističtí nadšenci doopravdy hrdí."