Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Mediální kampaň o Alonsovi není pravdivá - volný není

Mediální kampaň o Alonsovi není pravdivá - volný není

Alonso má tříletou smlouvu, odchod by vyšel navíc draho.

Přání otcem myšlenky - jakoby se tímto heslem řídila dnes i velmi seriozní média, když slepě informují o tom, že Fernando Alonso má po skončení letošní sezony zelenou k odchodu z McLarenu.

Informace natolik senzační, že sem jim možná ani nechce přihlížet k určitým doprovodným faktům. Tím hlavním je, že Alonso má smlouvu s McLarenem na tři roky. Žádný týmový manažer neřekne dvojnásobnému šampionovi, že může jen tak jít, dva roky před skončením smlouvy, aniž by si za to nechal zaplatit.

Fernando Alonso sám peníze, které by jej ze smlouvy vykoupily, nemá, tudíž by je musel dodat tým, který by o něj měl zájem. A pokud španělský list Marca píše, že Alonsův manažer již absolvoval jednání s Flaviem Briatorem, kterému Alonso dovezl dva tituly, měl by také vědět, že Dennis a Briatore se rozhodně nemají v lásce, a pokud Briatore o Alonsa stojí, bude muset za něj zaplatit. Draze.

Britské The Times, od kterých média senzaci přebírají, navíc vychází spíše z emotivních výstřelů Rona Dennise, který má už "obou jezdců plné zuby".

Tudíž, pravda je taková, že Alonsův manažer Luis Garcia Abad hovořil s Ronem Dennisem a není pravda, že by byl Alonso volný.

"Řekl, že to, co je v médiích, není pravda," nechal se slyšet Luis Garcia Abad. "Záměrem je, že kontrakty se dodrží."

A to z obou stran.

"Od toho smlouvy jsou, ne?" řekl ještě v pondělí Ron Dennis. A navíc, pokud chce Alonso vyhrávat, kam by mohl jít?

"Není to o penězích, kdyby to bylo o penězích, jsme jinde," řekl Luis Garcia Abad. "Jsme v McLarenu, abychom vyhrávali a získali třetí titul.

Možnosti jsou tak maximálně McLaren a Ferrari."

Doufejme jen, že po tomto prohlášení zítra v rádiu neuslyšíme, že "Alonso chce jít do Ferrari".