Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Všichni čekají, zda Alonso opustí McLaren či ne

Všichni čekají, zda Alonso opustí McLaren či ne

Britský list jej začal spojovat s Ferrari.

Chcete mě? Na tuto otázku možná hledá Fernando Alonso odpověď u jiných týmů. Transfer jezdců mezi týmy, případně nábor nových se zastavil, protože všichni čekají, zda ledový vztah Alonsa a McLarenu, potažmo Rona Dennise, vyústí v jeho odchod.

Fernando Alonso je v McLarenu nespokojen, protože je podle slov Rona Dennise přesvědčen, že coby dvojnásobný šampion by měl být upřednostňován. Místo toho ale musí bojovat s týmovým kolegou Lewisem Hamiltonem, který je navíc Britem v britském týmu.

"Je to trochu nejisté, všichni čekají, co se stane s Alonsem," řekl italskému tisku Enrico Zanarini, který je manažerem Giancarla Fisichelly. Právě i on musí čekat, až Alonso rozpohybuje trh s jezdci.

Alonso má smlouvu s McLarenem i na příští rok, ovšem jak se zdá, má v kapse trumf v podobě klauzule, která mu umožňuje odejít, dostane-li se McLaren do sitace, jako je například ta současná - vyloučení z Poháru konstruktérů.

Jeden britský list šel dokonce tak daleko, že oznámil existenci smlouvy Fernanda Alonsa s Ferrari, kde by vystřídal Massu, jež je údajně v jednání s Toyotou. Zprávu pak převzaly mnohé internetové magazíny.