Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Jezdci Williamsu opět volají po upřesnění pravidel

Jezdci Williamsu opět volají po upřesnění pravidel

Montoya znovu kritizuje Michaela Schumachera.

V dějišti Grand Prix Španělska bylo opět naťuknuto téma pravidel určujících chování jezdců při souboji v zatáčkách, ať už na jejich vnitřní nebo vnější straně. Po vzájemném incidentu v Imole museli Fernando Alonso a Ralf Schumacher před komisaře.

"Musel jsem před komisaře a ti mi řekli, že když je vedle mě, pak mu musím nechat místo," řekl Ralf Schumacher. "Ale jak moc vedle mě znamená skutečně vedle mě? Taky bych si to rád nechal vysvětlit," řekl Schumacher.

Zejména zástupci Williamsu žádali vysvětlení pravidel v situaci, kdy je útočící vůz na vnější straně zatáčky. Tuto situaci totiž oproti útoku auta na vnitřní stranu žádné pravidlo neřeší.

Podobně nespokojený je Juan Pablo Montoya. Podle něj Michael Schumacher dvakrát vyjel z ideální stopy, což pravidla za účelem obrany pozice dovolují jen jednou.

"Dnes budu mluvit s Charliem Whitingem [delegátem FIA - pozn. redakce]. Jak je možné mít pravidlo o jedné změně směru a potom se může Michael Schumacher pohnout vlevo a pak najednou vpravo a nikdo s tím nic nedělá? To jsou dvě změny směru," řekl Montoya.

Při té příležitosti Kolumbijec znovu vyzval, aby na sportovní chování v závodech dohlíželi stálí sportovní komisaři poté, co stále nesouhlasí s tím, že Schumacher vyvázl z Grand Prix San Marina bez trestu. Podle něj Michael Schumacher porušil pravidla boje, když jej dvakrát zblokoval.

"Je potřeba, aby rozhodování bylo stálé," řekl Montoya. "Je nutné mít stejné komisaře na každém víkendu, myslím, že všichni věří tomu, že by to bylo správné.

Na rovince udělal jeden pohyb a za šikanou pak jezdil zleva doprava, což jsou dva pohyby. Je nutné vědět, co se smí a co ne.

Nevadí mi, když někdo zavře dveře, ale vadí mi, když jeden vrazí do druhého, aby jej dostal z trati. Podívejte se na jeho ruce, jak pracovaly, s tím nejde nic dělat.

Lidé si stěžují, že se nepředjíždí a závody jsou nudné a když se o to člověk pokusí, je vystrčen z trati a nic se neděje. Jak lze umožnit předjiždění, když povolíte takové chování?"