Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Německý tisk: Alonso příští rok ve Ferrari

Německý tisk: Alonso příští rok ve Ferrari

Ten ale zatím nepodepsal žádnou novou smlouvu.

V záplavě spekulací, nebo spíše zbožných přání, se v poslední době objevila informace o tom, že jeden z velkých sponzorů McLarenu, španělská banka Santander, chce přejít k Ferrari.

Santander do McLarenu přišla společně s Fernandem Alonsem, který u Renaultu získal dva tituly mistra světa. Alonso se ale s týmem nesladil a ještě na konci loňského roku odešel.

Obecně se ví, že Renault s pokleslou formou je jen útočiště před tím, než Alonso získá příležitost umístit se v některém ze silných týmů.

V poslední době se ale v této souvislosti zmiňovaly pouze týmy BMW a Ferrari.

Německý tisk z informace o touze španělské banky Santander přejít k Ferrari dochází k závěru, že Fernando Alonso se objeví v červené kombinéze týmu z Maranella již příští rok. A jelikož Räikkönen nedávno prohlásil, že má v úmyslu dostát smlouvě až do jejího konce (2009 - čtěte více zde), vystřídá Alonso Massu.

Santander prý navíc tlačí na Ferrari, že povede-li se týmu Alonsa získat, zaplatí za tento krok extra peníze; 30 milionů euro jen pro Alonsa, na nich by se banka podílela společně s Marlborem.

"Věřte nám, Alonso bude v roce 2009 závodit ve Ferrari," píše Sport Bild, ale podle spolehlivých informací našeho magazínu Alonso nemá momentálně podpesanou žádnou novou smlouvu, což je jediná informace, kterou Formule.cz může fanouškům v této chvíli nabídnout.

Teorii Sport Bild bourá také skutečnost, že jak Massa  tak Räikkönen mají smlouvy s Ferrari až do příštího roku. Věrohodněji by působilo, kdyby se jednalo o informaci vztaženou k roku 2010.

Massa sice nezajel na Silverstone bůhvíjaký závod, ale společně s Räikkönenem a Hamiltonem vede šampionát.