Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton srovnává Singapur s Valencií

Hamilton srovnává Singapur s Valencií

McLaren na tom podle něj bude minimálně stejně jako Ferrari.

Lewis Hamilton po dnešní procházce po okruhu v ulicích Singapuru říká, že je jeho charakter jako mix Monaka a Valencie.

Britovi se letos na městských tratích daří, když vyhrál v Monaku a ve Valencii dojel druhý. Podle jeho slov bude tento nový závod z celé sezóny tím nejvíce vzrušujícím.

"Je velice podobný Valencii, kde jsou betonové zdi místo svodidel v Monaku. Ale je o něco užší a jedete ulicemi města, ne okolo přístavu. Je velice rychlý, ale jsou tam také nějaké ostré pomalé zatáčky.

Předjíždění bude velmi ošemetné, jako je tomu na jiných městských tratích. Máme tu pár delších rovinek, takže byste se mohli dostat o dost blíž a možná se zavěsit do první zatáčky, ale myslím, že se tu bude předjíždět méně než na klasických tratích.

Ale myslím si, že bude závod velice vzrušující, možná více než ostatní závody letošní sezóny. Už proto, že je to noční závod, pro všechny je to neznámé a nevíme, co můžeme čekat. Trať jsem si prošel, uděláte si tak nějaký obrázek, ale když vyjedeme na trať, stejně to pro nás bude úplně nová zkušenost."

Velmi diskutovaným tématem byla také předpověď počasí, ale i když je předpovídán déšť, Hamilton věří, že se sprška závodu vyhne.

"Předpověď říkala, že bude celý týden pršet, ale vždy, když (odpoledne) vstanu, je sucho a docela teplo, takže podle mě prší vždycky ráno a když vstanu, je krásný den. Takže to s trochou štěstí zůstane stejné."

Lídr šampionátu věří, že je McLaren na stejné úrovni jako Ferrari, ale očekává, že měkčí směsi, které Bridgestone do Singapuru veze, přinesou podobné výsledky jako ve Valencii.

"Nemyslím si, že máme nad Ferrari navrch, myslím, že jsme s nimi minimálně vyrovnaní. Co se týče pneumatik, používají je lehce jinak než my - mají větší problémy s teplotou, ale v delších jízdách jsou lepší.

Zde použijeme měkkou a superměkkou směs, jako ve Valencii, a oni jsou s těmito pneumatikami velice silní a konkurenceschopní. Budou silní, ale jak jsme viděli ve Valencii, budeme zrovna tak silní jako oni.

Bude to záležet na kvalifikaci, dát dohromady to kolo a být vepředu."