Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton lituje manévru v první zatáčce

Hamilton lituje manévru v první zatáčce

Nelíbí se mu ale, že byl penalizován stejně jako Massa.

Lewis Hamilton přiznal, že jeho útok na Kimiho Räikkönena v první zatáčce byla chyba a rád by jí odčinil vítězstvím v obou posledních závodech letošní sezóny.

Lídr šampionátu dostal penalizaci průjezdu boxovu uličkou za vytlačení Räikkönena z tratě, mnohem více jej ale zdržela kolize s Felipem Massou ve druhém kole.

Hamilton pak dojel až na dvanácté pozici, zatímco jeho rival v boji o titul Felipe Massa, mimochodem také penalizován průjezdem boxy, v posledních kolech vybojoval jeden bod a stáhl Hamiltonův náskok v čele už na šest bodů.

Brit přiznal, že měl být v nájezdu do první zatáčky opatrnější.

"Vždy se můžete ohlédnout a přát si něco udělat jinak, já jsem udělal chybu a zaplatil jsem za ni. Takové věci se stávají, musíte prostě držet hlavu vzhůru a jít dál."

Hamilton ale také řekl, že není spokojený se skutečností, že dostal Massa stejný trest jako on.

"Oba jsme dostali stejnou penalizaci, ale já do nikoho nenarazil, kdežto on ano."

Pilot McLarenu je rád, že se Massovi nepodařilo nijak výrazně stáhnout jeho náskok v čele šampionátu a také odmítl, že by měl být v posledních dvou závodech konzervativnější.

"Myslím, že v tom není žádný rozdíl. Dnes jsem ztratil jeden bod, takže jsou škody limitovány, jdeme dál. Budeme stejně konkurenceschopní a chceme vyhrát poslední dva závody. Ne za každou cenu, ale chceme."