Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Zimní testy zřejmě ozdobí slavná jména

Zimní testy zřejmě ozdobí slavná jména

Senna, Loeb a Rossi.

Mnohonásobní šampioni v rely a motocyklech Sebastien Loeb a Valentino Rossi mají již testování s týmy formule 1 dohodnuté. Bruno Senna o testování zatím vyjednává.

Loeb se za volant formule 1 vrací, protože již loni testoval s Renaultem. Tentokrát však usedne do vozu Red Bullu poháněném motory Renault. Test by se měl uskutečnit 17. listopadu na barcelonském okruhu.

Před koncem roku usedne Rossi do monopostu Ferrari. Ani pro něj se nejedná o premiéru. Do monopostů týmu z Maranella usedl již v letech 2005 a 2006. Motocyklový šampion o změně povolání neuvažuje, ale podle vlastních slov má ohledně flirtování s formulí 1 smíšené pocity.

Listopadový debut Bruna Senny je předmětem diskuzí, které na okruhu Interlagos právě probíhají.

Německá tisková agentura SID přinesla informaci, že by se test měl uskutečnit během třetího listopadového týdne (je tedy možné, že by šlo o stejný termín testu jako u Loeba). Účelem testu by pak mělo být zjistit, zda by mohl Senna usednout do monopostu formule 1 již v roce 2009.

Oficiální potvrzení testování je očekáváno příští týden. Senna zatím novinářům potvrdil, že ještě žádná smlouva nebyla podepsána a dále přiznal, že je dobře sponzorovaným jezdcem. Pravděpodobným mecenášem by mohla být mexická telekomunikační společnost Telmex.

Rozhovory probíhají s týmem Toro Rosso, ale Senna by rád zakotvil u Hondy, od které by se toho prý hodně naučil v relativně krátkém čase (u obou týmů by po sezoně mohlo být volné místo závodního pilota - pozn. redakce).