Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Villeneuve: "Rozhodnutí Hondy má politický podtext"

Villeneuve: "Rozhodnutí Hondy má politický podtext"

Podle bývalého mistra světa jde o to být viděn šetřit.

Bývalý světový šampion Jacques Villeneuve zaujal k odchodu Hondy zajímavý názor. Podle něho šlo především o to, aby byla Honda viděna celým světem, jak šetří.

Spolu s Hondou trpí většina světových automobilek velkým poklesem prodejů, proto je podle Villeneuva opatření japonské továrny pochopitelné.

"Nemyslím si, že F1 je pro Hondu jedna z nejnákladnějších věcí, ale se světovým ekonomickým klimatem tak jak je musíte být viděni, jak snižujete náklady," řekl Kanaďan, který za Hondu jezdil v týmu BAR. "Je to především politické rozhodnutí."

Svou roli podle něj také sehrály mizerné výsledky, které Honda v posledních dvou letech ve formuli 1 měla.

"Je to překvapivé, protože neočekáváte, že týmy budou F1 opouštět, ale když se podíváme na jejich výsledky z posledních let, tak bojovali sami se sebou," prohlásil. "Z venku to dává smysl."

Další bývalý pilot F1 Heinz-Harald Frentzen vyjádřil přesvědčení, že pod taktovkou Rosse Brawna by se Honda začala postupně zvedat.

"Je smutné, že tradiční továrna, která má na kontě z minulosti vítězství, musí skončit," pověděl Němec. "Myslel jsem si, že s Rossem Brawnem by se zase vrátili na vrchol. Je to velké překvapení."