Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton: "Je to ještě horší, než jsem čekal."

Hamilton: "Je to ještě horší, než jsem čekal."

McLaren nic nehraje, taková je jeho skutečná rychlost.

Lewis Hamilton přiznal, že jeho tým v Barceloně rychlostně nestačí nejlepším a před Velkou cenou Španělska tak vůbec není sebevědomý.

Obhájce titulu ve včerejších trénincích obsadil čtrnácté, resp. třinácté místo, jeho týmový kolega Heikki Kovalainen na tom byl ještě hůř. Jak Brit navíc přiznal, z vozu dostal maximum.

"Taková je naše skutečná rychlost, jak jste právě viděli." řekl Hamilton reportérům po skončení pátečních tréninků. "Závod bude určitě jedním z těch těžších."

Pilot McLarenu dokončil předchozí Velkou cenu Bahrajnu na čtvrtém místě, což byl jeho dosavadní nejlepší výsledek, sám jej ale označuje za zavádějící, až Barcelona ukazuje pravou výkonnost vozu. Hamilton dokonce přiznal, že je to ještě horší, než očekával.

"To je to, co jsem říkal, když jsme sem jeli a je to ještě horší, než jsem čekal."

Špatné výkony v trénincích navíc nejsou výsledkem taktické hry či snahy klamat soupeře. Na otázku, zda McLaren něco skrýval, Hamilton odpověděl: "Přál bych si to, ale není tomu tak. Snažíme se, ale bohužel jsme zkusili nějaké novinky, které v mém případě nefungují. Vůz se vůbec nijak nezlepšil."