Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Dallara: "Výzva formule 1 je fascinující."

Dallara: "Výzva formule 1 je fascinující."

Italská společnost staví vůz pro příští rok týmu Campos.

Gian Paolo Dallara říká, že stavba vozu formule 1 pro tým Campos Meta bude pro jeho italskou firmu fascinující výzvou. Campos v příštím roce na základě potvrzené přihlášky vstoupí do královské kategorie motorsportu a bude využívat služeb Dallary.

Dallara přiznává, že projekt je děsivý, ale už se na něj těší.

"Přijal jsem tuto nabídku s nadšením." řekl Dallara italskému Gazzetta dello Sport. "Je to děsivé, ale zároveň vzrušující jak pro mě, tak pro celou mou společnost, protože to je fascinující výzva, která prověřuje energii a kreativitu. Už pracujeme tři měsíce."

Dallara doufá, že vůz, který má být poháněn zákaznickým motorem Cosworth, bude připraven k testům zkraje příštího roku.

"Cílem je mít provozuschopný vůz okolo 10. ledna. Snad to půjde rychle. Myslím kvůli Camposu, ale i kvůli nám."

Na projektu Dallary nyní pracuje 40 lidí, jejich počet by se ale měl v budoucnosti zdvojnásobit.

"Máme silné lidi s čerstvými zkušenostmi, jako třeba Gabriele Tredozi, který byl roky technickým ředitelem Minardi, nebo jako Ben Agathangelou, aerodynamik Red Bullu a Hondy Rosse Brawna. A pak jsou tu naši lidé, všichni dobří." dodal Dallara.

Společnost, která sídlí v Parmě, se už ve formuli 1 účastnila, konkrétně v letech 1988 až 1992, kdy stavěla vozy pro tým Scuderia Italia, a pak také spolupracovala s Hondou v roce 1998 a Midlandem v roce 2006.

Šéf týmu Campos Meta, Adrian Campos, říká, že nový tým vstoupí do formule 1 jako konstruktér díky tomu, že byla založena nová společnost.

"Už příští týden bude model poprvé testován v aerodynamickém tunelu. Založili jsme společnost, která se nazývá Dallara-Campos, a budeme stavět vozy v nové továrně. Najímáme 200 lidí."