Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Sebastian Vettel si na Velkou cenu Německa věří

Sebastian Vettel si na Velkou cenu Německa věří

Další nové díly a podpora domácího publika mu dodávají sebevědomí.

Sebastian Vettel nastupuje do Velké ceny Německa s pozvednutým sebevědomím, které podporuje hned několik skutečností. Vnitřnímu klidu určitě nahrálo vítězství ve Velké ceně Velké Británie před dvěma týdny, jeho Red Bullu RB5 navíc se navíc dostane dalších nových dílů a co víc, nyní pojede před domácím publikem.

Brawn, největší konkurent Red Bullu v boji o letošní titul, se na domácím okruhu v Silverstone spíše trápil, jeho vozům příliš nechutnaly rychlé pasáže a nízké teploty. Nürburgring je ale jiná písnička, trať skýtá mnohem více pomalejších úseků a očekávají se vyšší teploty. I tak ale Vettel věří, že mu podpora domácích fanoušků pomůže.

"Ano, řekl bych, že je to jako fotbalový zápas, který hrajete na domácí půdě. Vždy do toho dáváte sto procent, ale na domácí závod jste ještě více motivovaní, protože doma se cítíte pohodlně.

Nedaleko Nürburgringu, v Kerpenu, jsem získal spoustu zkušeností na motokárách a proto zde mám tolik přátel. Během devadesáti minut závodu nemyslím na to, z jaké země jsem, protože jsem soustředěný na závodění. Ale předtím a potom je to speciální, protože doma je nejlépe."

Red Bull pro závod na Silverstonu přivezl radikálně inovovaný vůz RB5, který se od předchozí verze viditelně liší. Tým se tak po dlouhé hegemonii Brawnu vrátil do hry o titul a stále ve své snaze pokračuje. Vettel potvrdil, že i do Německa se tým chystá přivézt nové díly.

"Chlapci v továrně pracují tvrdě, takže máme na každý závod nové díly." řekl.