Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Felipe Massa opustí nemocnici už zítra

Felipe Massa opustí nemocnici už zítra

Včera jej navštívil jeho dočasný náhradník Michael Schumacher.

Felipe Massa opustí vojenskou nemocnici AEK v Budapešti už zítra, potvrdil to jeho osobní lékař Dino Altmann.

"Felipe se stále zlepšuje, daří se mu velice dobře, už jsme se rozhodli, že se v pondělí vrátíme zpátky do Brazílie. Poletí do Sao Paula."

Altmann řekl, že léčba probíhá dobře a není potřeba Massu transportovat do pařížské nemocnice Gerarda Saillanta, kam byl po svém zranění v roce 1999 převezen Michael Schumacher.

"Musí pokračovat ve své rekonvalescenci a vrátit se k závodění jak nejrychleji to bude možné. Žádná speciální léčba. Má velmi dobrou náladu, je v dobré kondici. Chce se brzy vrátit."

Brazilec měl v nemocnici další dvě návštěvy, bývalého šéfa Ferrari Jeana Todta a svého dočasného náhradníka u Ferrari, sedminásobného šampiona Michaela Schumachera.

Ten nyní pracuje na své kondici, ve druhé polovině srpna jej totiž čeká závodnický "comeback", když nastoupí do Velké ceny Evropy ve Valencii.

Schumacher v pátek testoval v Mugellu dva roky staré Ferrari F2007 s hladkými pneumatikami, které používá GP2. Odjel celkem 67 kol a se svým testem byl spokojený.

Jeho nejrychlejší čas měl hodnotu 1:23.736 a byť je srovnání vzhledem k použití jiného vozu, navíc v netradiční specifikaci, celkem neprůkazné, Felipe Massa zde s aktuálním F60 zajel nejlepší čas 1:23.981.

"Je skvělé vrátit se zpátky na trať s vozem formule 1, i když tohle bylo auto z roku 2007 s hladkými pneumatikami obvykle používanými v GP2 a samozřejmě zde není žádný skutečný smysl srovnání.

Po pár kolech jsem byl schopen zajíždět konstantní časy a se svým výkonem jsem spokojený. Teď se uvidí, jak mé tělo a svaly v průběhu několika následujících dní zareagují."