Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Alonso půjde k Ferrari, říká di Montezemolo

Alonso půjde k Ferrari, říká di Montezemolo

"Všichni velcí závodníci jednou přijdou do Ferrari."

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo říká, že Fernando Alonso dříve či později obleče rudou kombinézu stáje z Maranella, ale dodal, že se tak nestane v příští sezóně.

Pilot Renaultu je s Ferrari spojován už velmi dlouho a spekulacím o jeho přestupu naposledy nahrálo včerejší podepsání smlouvy mezi italským týmem a španělskou bankou Santander, která je také osobním sponzorem Alonsa (informovali jsme zde).

Di Montezemolo řekl, že v tuto chvíli má Ferrari příliš mnoho jezdců na to, aby ještě angažovalo Alonsa, ale jednoho dne se tak prý stane.

Španělským médiím dnes v Monze řekl: "Dříve či později se to uskuteční. Uvidíme kdy. Pro příští rok máme Räikkönena, Massu, Fisichellu, Badoera, Geného a doufám, že i Michaela Schumachera, takže máme lavičku plnou jak Real Madrid.

Máme dva velké šampiony, jednoho z roku 2007 a ten druhý byl v roce 2008 poté, co proťal cílovou pásku, šampionem na patnáct sekund. Takže myslím, že máme dva neobyčejné jezdce.

Nicméně, vždy jsem měl rád Alonsa, protože je to skvělý jezdec, kterého jsem si všiml už když závodil za Minardi. Získal tituly a já jsem vždycky myslel na to, že dříve či později všichni velcí jezdci přijdou do Ferrari.

Před závodem v Imole za mnou přišel Ayrton Senna a řekl mi: 'Chci zakončit svou kariéru u Ferrari'. Prost, Lauda, Mansell, takže uvidíme. Díváme se dopředu a život je pro každého dlouhý."