Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Forma Red Bullu dodává Sebastianu Vettelovi optimismus

Forma Red Bullu dodává Sebastianu Vettelovi optimismus

Ztráta v šampionátu je sice velká, Němec se ale nezvdává.

Sebastian Vettel zajel nejrychlejší čas dnešního druhého volného tréninku na Velkou cenu Singapuru a proto doufá, že se jeho týmu Red Bull po nezdaru v Monze vrací dobrá forma.

"Rozhodně to vypadá lépe, než v Monze, takže jsem optimističtější." řekl Vettel na otázku, zda věří, že zde jeho tým bude bojovat o vítězství.

"V pátek je ale vždy těžké říct, jak rychlí jste a zde je to ještě těžší, protože se jezdci dostávají do hustého provozu. Ještě jsem neviděl časy, takže si večer sedneme a uvidíme, ale vypadá to lépe než v posledním závodě."

Vettel dodal, že byl spokojený s vyvážením svého RB5, což mu na klikaté a značně hrbolaté trati dodalo jistotu.

"Tady opravdu nemůžete mít perfektní auto. Je to vždycky kompromis, protože je zde tolik hrbolů a je to docela drsný okruh.

Rychlost možná nebude tak vysoká, ale je to náročné a bojujete se svým vozem, ale pokud máte dobrý pocit a jistotu, pak můžete tlačit. Já se cítím docela pohodlně."

Vettel je v tuto chvíli v průběžného pořadí šampionátu třetí za jezdci Brawnu Jensonem Buttonem a Rubensem Barrichellem. Na prvního Buttona ztrácí 26 bodů, přičemž ve hře jich je už jen 40. Dvaadvacetiletý Němec se ale ještě nevzdal naděje na titul a bude bojovat až do konce.

"Přál bych si, aby zbývalo ještě deset závodů, ale tolik už jich není. Musíme se zkrátka snažit vytěžit z těch čtyř závodů maximum a cokoliv se stane, stane se. Je to maximální útok!"