Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Hamiltona nechávají výroky Felipeho Massy klidným

Hamiltona nechávají výroky Felipeho Massy klidným

Rozhovor s Lewisem Hamiltonem.

Jak se vám líbí tato trať?

Miluji jí. Pro mě je to ta nejlepší trať, na které jsem kdy jel. Samozřejmě je to úplně něco jiného než místa jako Monako, ale na druhou stranu je to pro mě stejně tak speciální. Užíval jsem si to tu i když bylo mokro. Neplánovali jsme vyjet do druhého tréninku, ale nemohl jsem si pomoci. Musel jsem vyjet a trochu se pobavit.

Felipe Massa řekl, že mu byl uloupen loňský titul, a že měl být šampionem on místo vás, co si o tom myslíte?

 Nejdříve bych chtěl říct, že je fajn, že se tak rychle zotavuje, je zpátky v normálu a cítí se dobře. Myslím, že vše, co k tomu mohu říct je to, že to byla těžká sezóna, věci se staly, a bylo tam dost a dost "co kdyby" během celého roku, takže abych byl upřímný, trochu mě překvapilo slyšet, co říká. Věřím, že to byl férový souboj po celou sezonu, takže jsem trochu překvapený. Ale je mi jedno co říká, abych řekl pravdu.

Jaké to bylo poprvé jet na Suzuce?

Trať je opravdu výjimečná. Vždycky jsem tu chtěl jet, už od dob, kdy jsem byl velmi, velmi mladý. Když jsem koukal na formule v televizi, už jsem ji měl v hledáčku. Pamatuji si, co se zde stalo v osmdesátém devátém v poslední šikaně. Včera jsem tam stál a říkal si ´wow, tady se udál jeden z incidentů mezi Ayrtonem a Prostem´.

Jaký máte pocit z Felipeho komentáře a co byste mu vzkázal?

Jak už jsem řekl, je dobré, že se rychle zotavuje. Všichni tady jsou šťastní, že se mu daří dobře a dává se rychle dokupy, chyběl nám a těšíme se, až bude zpět. Jsem trochu šokovaný tím, co řekl, protože jsem vždycky cítil, že je to férový pilot, a že ví, že jsme vedli čestný souboj až do konce. Aspoň tak jsem to viděl.

Jak hodnotíte Kimiho Räikkönena jako jezdce?

Je zde nepochybně jedním z nejlepších.

Byla by to výzva mít ho jako týmového kolegu?

Závodit s ním je vždycky výzva, takže..

Jak přistupujete k této Velké ceně po vítězství v Singapuru?

Je fajn tu být, zároveň je vzrušující mít závody hned týden po sobě. Toužil jsem dostat se sem na trať spoustu let, takže jsem šťastný. Tahle trať je fantastická. Je to neskutečný okruh. Vážně nemám slov.

Takže jaké jsou plány pro tento víkend?

Je to přírodní okruh, který by měl sedět hlavně Red Bullu a Brawnu. Důležitá je dobrá přilnavost. Měli by tu být celkově opravdu rychlí. Ale tím neříkám, že nemáme šanci alespoň na stupně vítězů, jsme tu pro vítězství, jako vždy.

Fernando a Felipe budou pravděpodobně v příštím roce vaše největší konkurence, jak je hodnotíte?

Bude to jeden z nejlepších párů. Ale myslím, že Kimi a Felipe byli očividně také silní. Bude to těžká sezóna, bojovat s nimi oběma. Bude to zajímavé, ale nezapomínejte, že my jsme stále mega tým, takže na to budeme mít své vlastní odpovědi.