Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Di Montezemolo se stále nevzdává myšlenky tří vozů na tým

Di Montezemolo se stále nevzdává myšlenky tří vozů na tým

Prezident Ferrari by rád znovu posadil za volant Michaela Schumachera.

Ferrari ústy svého prezidenta Luky di Montezemola připomnělo, že by stále rádo prosadilo možnost nasazovat tři vozy v rámci jednoho týmu. Třetím pilotem týmu z Maranella by se pak měl stát sedminásobný šampion Michael Schumacher.

Startovní listina se má sice v příští sezóně rozšířit o čtyři nové týmy, jenže BMW a Toyota už oznámily svůj odchod a to samé hrozí také v případě Renaultu. Podle di Montezemola by díky tomu mohlo dojít ke změně pravidel.

"Toto je možná pro každý tým příležitost mít třetí auto." řekl prezident Ferrari německému Bild. "Udělám všechno, co mohu. Přirozeně ve spojení s naším třetím vozem myslíme na Michaela Schumachera."

Schumacher se měl do kokpitu Ferrari vrátit už letos jako náhrada za zraněného Felipeho Massu, nakonec ale z tohoto plánu sešlo kvůli Němcovu vracejícímu se zranění z motocyklové nehody. Schumacher ale možnost usednout do třetího vozu Ferrari nevylučuje.

"Řekněme to takto. Nevidím důvod, proč bych měl něco potvrzovat nebo vyvracet." řekl sedminásobný šampion pro list Gulf.

Šéf týmu Williams Frank Williams ale pochybuje, že k něčemu takovému dojde. "Bez šance, ne." řekl.