Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Vettel očekává, že motory Renault budou spolehlivější

Vettel očekává, že motory Renault budou spolehlivější

Němec je také zklamaný z méně testovacího času svého týmu.

V roce 2009 doplácel Sebastian Vettel na poměrně četné problémy s motorem svého vozu, několikrát během roku byl nucen svůj motor Renault vyměnit. V příštím roce však německý jezdec očekává problémů podstatně méně.

"Je pravda, že jsme měli během sezóny nějaké problémy s motorem," řekl Vettel pro oficiální web F1.

"Ale vím, že se na to Renault podíval a ke konci sezóny jsme už problémy neměli. Prosím nezapomeňte, že ačkoli každý očekával, že budeme muset provést dodatečnou výměnu motoru a obdržíme tak penalizaci, nestalo se tak. Takže i když nebyl nikdo v horší pozici, neztratili jsme kvůli tomu půdu pod nohama a nadále bojovali o šampionát.

Všichni jsme během zimy tvrdě pracovali, a to ne pouze v Renaultu. Analyzovali jsme, co se během sezóny pokazilo, tak aby se to znovu neopakovalo.

Mám velmi silný tým, který mě podporuje na 100 procent, a uvnitř týmu máme vážně skvělou atmosféru.

Renault pro nás představuje jednoho z nejsilnějších motorářských partnerů. Jsou také jedni z nejlepších, co se týče spotřeby paliva. Jsem si jistý, že vůz bude velmi konkurenceschopný. Zatím jsou tu jen samá pozitiva, takže uvidíme."

Vettel však neskrýval zklamání nad méně časem pro testování nového vozu. Jeho tým totiž prohlásil, že se nezúčastní prvních předsezónních testů ve Valencii a Vettel se tak na trati objeví poprvé až 10. února v Jerezu.

"Samozřejmě, že je to zklamání," připustil. "Ale budeme mít na testování nového vozu 12 dní, což je spousta času. Je mnohem lepší strávit čas v aerodynamickém tunelu a na návrhu nového vozu, takže já jsem s tím naprosto spokojen."