Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Campos možná vynechá všechny předsezonní testy

Campos možná vynechá všechny předsezonní testy

První příležitost vyzkoušet vůz by tak přišla až v Bahrajnu.

Campos Meta, jeden z nových týmů, přiznal, že možná nestihne ani jednu sérii předsezonních testů, trvá však na tom, že do Bahrajnu určitě přijede.

První vůz týmu minulý týden sice úspěšně prošel povinnými nárazovými testy FIA, problémy mají ale spíše finanční ráz a tým stále ještě shání investory.

Šéf strategického plánování týmu, Daniel Eisen, potvrdil, že úvodní podnik sezony, Velká cena Bahrajnu, bude pro tým spíše testem.

"Bahrajn je test, není to pro nás první závod. Vozy jsou ve velice pokročilém stavu, máme smlouvu s jedním jezdcem a naším záměrem je být v Bahrajnu na prvním závodě.

Každý má obavy a to je logické, protože sezona je dlouhá a my jsme noví. Ale to nejdůležitější má přednost, chceme tam být a být na tom co nejlépe, zejména co se týče vozů.

Není žádným tajemstvím, že jednáme s investory a sponzory, zejména na mezinárodní úrovni. Ale všechno jde podle plánu."

Campos je nyní už jen jedním z mála, který ještě nemá kompletní jezdeckou sestavu. Prvním jezdcem týmu je Bruno Senna, druhé místo je však stále volné. Tým dokonce připustil, že by jméno druhého pilota mohlo být oznámeno až v předvečer Velké ceny Bahrajnu.

Eisen však popřel, že by jezdci museli za sedačku platit: "Bruno nepřinesl peníze a to je důležité. Už od začátku jsme to takhle chtěli. Ano, ekonomicky by to pomohlo hodně, ale my se snažíme být připraveni. Nemůžeme vozy jakkoliv omezovat."