Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Montezemolo označil Schumacherův návrat za 'zločin'

Montezemolo označil Schumacherův návrat za 'zločin'

"Byl jsem to já, kdo v něm probudil touhu po návratu."

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo řekl, že nikdy nečekal, že by šel Michael Schumacher závodit za jiný tým. Jeho návrat do formule 1 za volantem Mercedesu označil za "zločin".

Šéf Ferrari také připustil, že je zodpovědný za to, že se Schumacherovi vrátila chuť do závodění po jeho odchodu z tohoto sportu na konci roku 2006.

Schumacher strávil ve Ferrari 13 let, než se rozhodl před třemi roky ukončit kariéru. Loni v létě se pokusil zaskočit za zraněného Felipeho Massu, z čehož nakonec kvůli přetrvávajícímu zranění sešlo. Na konci prosince německý závodník oznámil, že se vrací v kokpitu Mercedes GP a to minimálně na tři následující sezóny.

"Mám Schumachera rád a jsem autorem tohoto zločinu," prohlásil di Montezemolo během představení nového vozu Ferrari v Maranellu.

"Byl jsem to já, kdo v něm probudil touhu po návratu k závodění, a upřímně, nikdy jsem si nemyslel, že ho uvidím v jiném voze než Ferrari.

Hodil by se pro něj třetí vůz. Věřím, že pokud bychom zde měli tři vozy, s veškerým respektem vůči Mercedesu, Schumacher by hájil barvy Ferrari.

Je to závodník, soupeř, jako mnoho dalších. Nebojím se toho, že by mohl sebou vzít nějaké materiály z našeho vývoje."

Di Montezemolo také vychvaloval piloty svého týmu, Fernanda Alonsa a Felipeho Massu, kteří podle něho vytvoří v nadcházejícím roce silné partnerství.

"Když se Ferrari v roce 2005 rozhodlo pro Räikkönena, druhou možností byl Alonso, který sám nyní cítí, že se nachází v důležitém momentu svého života. Je vyzrálý, mladý a silný. Vyhrál dva mistrovské tituly, jeden v roce 2005 a jeden v roce 2006, kdy nás porazil na 100%," dodal.

"Nemáme žádný problém, co se týká našich jezdců. Máme Massu, který je zpět i se svým ethuziasmem, máme Alonsa, o kterém jsem vám před chvílí povídal, dále máme Fisichellu jako třetího pilota a dva velmi zkušené testovací jezdce - Marca Geneho a Lucu Badoera."