Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso: "Tohle je nejlepší auto, které jsem kdy měl."

Alonso: "Tohle je nejlepší auto, které jsem kdy měl."

Zároveň dodal, že Ferrari zatím neukázalo svou pravou sílu.

Fernando Alonso se nechal slyšet, že Ferrari F10 je nejlepší auto, které kdy řídil a zároveň řekl, že tým již ukázal, co doopravdy dokáže.

Ferrari bylo před čtrnácti dny během prvních testů ve Valencii nejrychlejší, v Jerezu se však ve výsledkové listině pohyboval o něco níž.

Alonso nicméně zaujal několika rychlými koly během svých dlouhých úseků a testy zakončil s plnou jistotou.

"Nejsou důvody, abychom byli pesimističtí," řekl dvojnásobný mistr světa španělskému tisku. "Ode dneška je tohle nejlepší auto, které jsem kdy měl."

Alonso převzal v pátek Ferrari od svého týmového kolegy Felipeho Massy a na trať v Jerezu se dostal v době, kdy na ní panovaly ty nejlepší podmínky. Byl tak schopen najet mnoho kilometrů - během dvou dnů odjel 269 kol.

"Ve dvou dnech, když jsem testoval, bylo slunečno, trať byla suchá a já mohl pracovat více, než jsem myslel, takže jsem velmi šťastný," řekl. "Odvedli jsme dobrou práci co se týče spolehlivosti a dlouhých úseků."

Alonso řekl, že nepodceňoval soupeře Ferrari, ale varoval, že italský tým doposud neukázal svůj opravdový potenciál.

"Red Bull, McLaren a Renault byly velmi rychlé a ukázaly své karty, zatímco my naše stále tajíme," řekl Alonso. "Budeme analyzovat data, ale jsme velmi optimističtí. Dnes, kdybych byl v jiném týmu, sledoval bych Ferrari, protože všechno jde velmi dobře.

Možná to, kde se potřebuje Ferrari zlepšit, jsou krátké úseky s malým množstvím paliva. To je to, kde byly Red Bull a McLaren rychlejší a proto je budeme brát jako měřítko ve snaze o zlepšení našeho F10 při dalších testech v Barceloně."