Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Schumacher nepředpokládá vítězství v prvních závodech

Schumacher nepředpokládá vítězství v prvních závodech

"V tuto chvíli na tom nejsme tak, jak bychom rádi byli."

Michael Schumacher přiznává, že Mercedes v tuto chvíli nemá dost dobrou formu na to, aby byl schopen okamžitě vyhrávat závody. V předsezonních testech totiž zatím není dost rychlý.

Sedminásobný šampion dnes v Barceloně skončil na sedmé pozici, k čemuž ale přispěl také fakt, že narozdíl od mnoha ostatních dnes Mercedes nejezdil s malým množstvím paliva. Přesto však podle Schumachera není rychlost dostatečná.

"V tuto chvíli na tom nejsme tak, jak bychom rádi byli, pravděpodobně nebudeme dost konkurenceschopní na to, abychom vyhráli první závody," řekl Schumacher.

"Ale pracujeme tvrdě, sezona je dlouhá a hlavním cílem je nebýt příliš daleko za nejlepšími. To se teď velmi špatně posuzuje, ten reálný obrázek."

Schumacher ale věří svému týmu, ve kterém už se podle svých slov zabydlel.

"Spolupráce je opravdu velmi dobrá, trvalo jen velice krátce poznat se se všemi. Jsou to velmi dobří chlapci, velice profesionální a je tu dobrá atmosféra.

My se ale musíme ukázat na trati. Testování je jedna věc a závodění je věc druhá."

Mercedes v Barceloně testuje nový aerodynamický balík, ten ale není kompletní, v Bahrajnu chce tým nasadit nejnovější verzi svého difuzoru.