Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Button je po svých závěrečných testech spokojen

Button je po svých závěrečných testech spokojen

S McLaren dnes absolvoval dlouhé i krátké jízdy.

Jenson Button si je jist, že nový McLaren má před Bahrajnem vítězný potenciál, a vyjádřil spokojenost nad novými aerodynamickými úpravami svého MP4-25.

Úřadující mistr světa sice zajel v třetí den závěrečných testů na okruhu v Barceloně až třetí nejrychlejší čas s odstupem 0.7s na nejrychlejšího Rosberga, byl však spokojen s rychlostí McLarenu ve dlouhých stintech při zajíždění plné závodní simulace.

"Naše závodní rychlost byla skvělá," řekl. "Nepotkala nás přitom žádná červená vlajka až do posledních několika kol našeho závěrečného stintu, takže naši chlapci skvěle zapracovali na spolehlivosti, ale také na zastávkách v boxech.

Vyráželi jsme s velkým množstvím paliva, poté jsme zkoušeli pár jízd s prázdnou nádrží a je to velmi obtížné, jelikož jsme nemohli měnit nastavení. Den byl pro mě skutečně příliš krátký. Nejraději bych testoval ještě jeden den.

Vím, co dělat, abych pomohl vůz zlepšit, a věřím, že i Lewis zítra otestuje pár pár užitečných věcí.

Vyjet z boxu s novým balíčkem, mít takovou konzistenci i rychlost - já jsem spokojen. Nemyslím, že už jsme na svém maximu, zítra však uděláme vše pro to, abychom toto maximum z vozu dostali."

Button rovněž vyjádřil přesvědčení, že to nejlepší teprve balíček McLarenu ukáže.

"Vše je stále velmi nové, celý vůz, který pilotujeme," řekl. "Uvidíme zítra, s několika změnami v nastavení. Myslím, že změny v nastavení, které má tým v plánu, by nám mohly zítra trochu pomoci - a pomoci vyvážení vozu.

Rychlostí v dlouhých jízdách jsem však spokojen. Stále je prostor pro zlepšení, z celého balíku nedostáváme to nejlepší možné a to bude úkol pro zítřek.

Myslím, že je to jen o tom strávit s vozem více času, najet více kilometrů. Protože novinky na voze jsou dobré. Ale stále teprve začínáme z vozu dostávat to nejlepší. Neodjeli jsme dostatek kol a nezapracovali pořádně na nastavení."

Button dodal, že je stále velmi obtížné předpovídat formu jednotlivých týmů, ale mohli bychom se podle něj v Bahrajnu dočkat několika překvapení.

"Myslím, že pokud se podíváte na dnešní časy, dlouhé stinty, Ferrari na tom bude velmi dobře, ale to všichni víme," řekl. "Co se týče ostatních, opravdu nevím. Je to obtížné. Myslím, že Sauber pár lidí překvapí, podle mě jsou rychlejší, než si většina lidí myslí, a podle mě budou při prvním závodě vpředu.

Takže bychom tu mohli mít pět či šest konkurenceschopných týmů a stále jde v tuto chvíli tak trochu o tipovačku a tak to bude až do sobotní kvalifikace v Bahrajnu.

Myslím, že je to skvělé. Je to výborné pro sport a myslím, že je to vzrušující i pro fanoušky formule 1 a nás všechny uvnitř, protože skutečně nikdo nevíme, co se stane."