Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Villeneuve zklamán, že Stefan nenastoupí

Villeneuve zklamán, že Stefan nenastoupí

Kanadský šampion měl velmi blízko k návratu do F1.

Jacques Villeneuve vyjádřil zklamání nad faktem, že se mu letos nepodaří uskutečnit toužený comeback, potom co Mezinárodní automobilová federace (FIA) odmítla týmu Stefan GP udělit místo na startovním roštu.

Šampion z roku 1997 byl blízko k zabezpečení kontraktu se srbským týmem pro nadcházející sezónu, tento týden dokonce absolvoval odlévání závodní sedačky v kolínské základně týmu.

Nicméně on i jeho tým budou muset pro rok 2010 změnit své plány, jelikož FIA nedala Stefanu povolení nahradit na startovním roštu zkrachovalé US F1.

"Samozřejmě, že je to zklamání," řekl pro SpeedTV. "Vůz i tým vypadaly velmi slibně, ale vždycky jsme věděli, že tato možnost může nastat a čas se krátil. Takže nejde o nějaké velké překvapení, pořád je to ale zklamání.

Vůz měl velký potenciál. Byl už postaven a celý projekt tak byl vyhozen do prázdna. Nemuseli bychom začínat od píky, byli bychom konkurenceschopní. Je to škoda, jelikož by šlo o nový tým, který by mohl řádně závodit. Ale tak to chodí."

Přestože jsou pro tuto chvíli Villeneuvovy šance na návrat do formule 1 u konce, kanadský jezdec stále věří, že by se v budoucnu mohla naskytnout příležitost.

"Kdo ví, třeba budou během roku nějaké výměny pilotů, navíc všechny týmy nejsou zcela zabezpečené. A pak je tu stále rok 2011," zakončil.