Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Stále nevíme, kdo je nejrychlejší, tvrdí jezdci Ferrari

Stále nevíme, kdo je nejrychlejší, tvrdí jezdci Ferrari

První pořádný obrázek o rozložení sil prý nabídne až zítřejší kvalifikace.

Piloti Ferrari Fernando Alonso a Felipe Massa po dnešních prvních volných trénincích nové sezóny tvrdí, že je stále téměř nemožné určit, kdo je nejrychlejší.

Stejně jako v předsezónních testech se i dnes piloti zabývali různými programy a proto není srovnání jejich časů až tak směrodatné. Úvodní trénink vyhrál Adrian Sutil, zatímco odpoledne byl na čele Nico Rosberg a to s časem více než o sekundu rychlejším.

Co se jezdců Ferrari týče, Fernando Alonso dopoledne zajel druhý čas, odpoledne byl devátý, Massa začal dnešní den čtvrtým místem, odpoledne skončil sedmý.

"Nemám tušení. Řekl bych, že je to pro všechny stále absolutní hádanka," řekl Alonso ohledně svého názoru na aktuální pořadí. "Samozřejmě, že z těch čtyř velkých týmů může být zítra rychlý kdokoliv, kdokoliv může být na pole position.

Jsem si jistý, že uvidíme pár překvapení, jako třeba Force India, která se na tomto typu okruhů zdá být velice rychlá, a také nějaká negativní překvapení, někteří zase nebudou tak rychlí.

Podle našich očekávání stále doufáme v silnou kvalifikační formu a snad budeme pro závod v dobré pozici."

Alonso byl s dnešní prací svého týmu spokojen a tento pátek označil nálepkou "normální den".

"Bylo to fajn. Snažili jsme se zapracovat na pneumatikách, abychom se pokusili pochopit ty dva typy gum. Dnes to bylo poprvé, co jsme jezdili v horkých podmínkách, takže tu bylo pár věcí, které jsme si chtěli ověřit a ujistit se, že vůz v neděli pojede dobře. Takže to byl normální pátek, ověřování, že vůz je pro kvalifikaci dobře připraven.

Víceméně si myslím, že jsme v pozici, abychom se do toho mohli stoprocentně obout. Máme ve voze jistotu. Přes noc musíme udělat pár změn, abychom trochu zlepšili přilnavost. Ale byl to velmi obyčejný pátek, nic se nepokazilo."

Alonsův týmový kolega Felipe Massa podpořil Španělův názor ohledně rozložení sil.

"Myslím, že je opravdu nemožné odpovědět, protože jsme dnes nezkoušeli kvalifikaci. Viděli jsme, že pár aut jelo celkem rychle. Každopádně doufám, že zítra budeme bojovat o pole position, ale je docela těžké teď odpovědět."