Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kolles: "Víkend v Bahrajnu byl ze všech nejtěžší."

Kolles: "Víkend v Bahrajnu byl ze všech nejtěžší."

Tým HRT považuje za obrovský úspěch vůbec to, že dorazil.

Šéf týmu HRT Colin Kolles se nechal slyšet, že víkend Velké ceny Bahrajnu byl tím dosud vůbec nejtěžším, jaký zažil. Španělský tým totiž musel během tří týdnů poskládat dohromady a dopravit do Bahrajnu.

Tým, původně vystupující pod názvem Campos Meta, postihly velké finanční potíže, krátce před začátkem sezóny ale přišla záchrana v podobě odkoupení Josem Ramonem Carabantem a na místo šéfa byl dosazen Kolles. Ten si pak položil náročný, ale rázný cíl, dostat oba vozy do Bahrajnu a startovat.

A přestože mechanici týmu museli pracovat na vozech ve dne v noci a například sám Kolles potvrdil, že za víkend naspal pouze čtyři hodiny, oba vozy pilotované Brunem Sennou a Karunem Chandhokem nakonec odstartovaly. Bohužel, Chandhok brzy havaroval a Senna po devatenácti kolech odstoupil s technickou poruchou.

"Byl to ten nejtěžší víkend, co jsem kdy zažil, a že už jsem jich zažil hodně," řekl Kolles britskému Autosportu. "Ale bylo to velice náročné období, protože bylo potřeba provést operaci, jako chirurgický zákrok, kde nesmíte na nic zapomenout.

Musíte to provést velice precizně a dorazit se všemi krabicemi, se všemi vozy, na mnichovské letiště a dostat auta s veškerým vybavením sem bylo velice složité."

Na otázku, zda bylo úspěchem už to, že se tým vůbec dostal do Bahrajnu, Kolles odpověděl: "Ano, jistě. Je to o tom, aby si lidé uvědomili, v jaké stavu byl tým před třemi týdny. Můžete se zeptat Dallary, můžete se zeptat Cosworthu, můžete se zeptat Xtracu, můžete se zeptat u McLaren Electronics..."

Kolles také řekl, že věří, že pouze Velká cena Bahrajnu byla hlavním křestem ohněm a následující závody už budou snazší.

"No, doufám, že ty další už nebudou tak náročné. Formule 1 je samozřejmě složitý byznys a všechno je složité, ale já myslím, že tohla byla docela hezká výzva.

Přijde ještě spousta dalších výzev, ale tahle byla veliká, udělat během pár týdnů něco, co se jinými nepovedlo ani za dvanáct měsíců."