Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Red Bull je o dost lepší než ostatní, tvrdí Hamilton

Red Bull je o dost lepší než ostatní, tvrdí Hamilton

"Ferrari je rychlé, ale pořád ztrácí dobré půl sekundy."

Lewis Hamilton tvrdí, že nejlepším týmem je v současné chvíli Red Bull, který má prý před ostatními znatelně navrch. Pilot McLarenu vychází z výkonnosti při Velké ceně Bahrajnu.

Brit říká, že Red Bull měl loni k dispozici největší přítlak a svoji výhodu dokázal přenést i do letošní sezóny.

První výsledek zatím Hamiltonova slova potvrzuje, Sebastian Vettel totiž v Bahrajnu vyhrál kvalifikaci a v závodě jej o vítězství připravila až porucha jeho motoru.

"Red Bull je znatelně rychlejší než vozy kohokoliv jiného," řekl Hamilton britským médiím. "Je to šílené. Přítlak, který jejich vůz v loňském roce poskytoval, byl v některých momentech až dvakrát větší než ten, který jsme měli my.

I na konci roku ho měli o tolik víc než my, ačkoliv se nám podařilo vyhrát pár velkých cen."

Ačkoliv byl Fernando Alonso v Bahrajnu schopen Vettela během závodu dojet a na Němce dotírat, Hamilton tvrdí, že Ferrari zkrátka není tak rychlé jako Red Bull.

"Fernando byl podle mě v závodě velice rychlý a Ferrari je samozřejmě o trochu blíž, ale pořád ztrácí dobré půl sekundy," řekl předloňský šampion.

Podle Hamiltonova názoru je tedy aktuálně nejrychlejší Red Bull následovaný týmem Ferrari a za nimi bojuje McLaren s Mercedesem.

"Řekl bych, že jsme celkem na stejné úrovni jako Mercedes. O víkendu jsme možná odvedli lepší práci, ale je to bitva mezi námi a Mercedesem a uvidíme, kdo dokáže pokročit, zlepšit se rychleji a odvést lepší práci."