Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Alonso věří, že se Ferrari v Barceloně dotáhne na Red Bull

Alonso věří, že se Ferrari v Barceloně dotáhne na Red Bull

"V Evropě nastane moment pravdy, ukáže se, kdo bude bojovat o titul."

Fernando Alonso je přesvědčen, že Ferrari v nadcházejícím závodě ve Španělsku bude doposud silnému Red Bullu vyrovnaným soupeřem.

Red Bull v úvodních závodech sezóny vynikal především v kvalifikacích, kdy jeho vozy ukořistily všechna čtyři pole-position, naproti tomu Alonso se za volantem Ferrari kvalifikoval třikrát na třetím místě. Tým z Maranella však zaměřil své úsilí na zlepšení kvalifikační rychlosti a Alonso věří, že novinky na voze F10 pomohou stáhnout náskok Red Bullu.

"Věřím, že je dostihneme," řekl Alonso Autosportu. "Šampionát startuje prvním závodem, ale je pravda, že je to hlavně závod, který má potvrdit dobré pocity z testů. Je rovněž pravda, že právě Evropa ukazuje, kdo bude bojovat o titul a kdo ne.

Úvodní závody mohou být atypické s proměnlivým počasím, čili právě teď v Evropě nastane moment pravdy a ukáže se, kdo bude bojovat o titul, a také týmy se přesvědčí, zda zvládnou vyvíjet rychleji než jejich soupeři. Je to začátek pěkné bitvy."

Alonso byl rovněž dotázán, zda počítá s průběžně vedoucím mužem tabulky Jensonem Buttonem coby kandidátem na titul.

"Vždy respektuji všechny své rivaly," odpověděl. "I tak si ale myslím, že jsou soupeři, které je potřeba mít více pod kontrolou a ti ostatní, které můžete brát s určitou rezervou. Vždy jsem říkal, že Hamilton, Vettel nebo Michael či Felipe jsou velice dobrými piloty, kteří mohou o titul bojovat.

Button loni nevyhrál titul náhodou, ale protože si ho zasloužil. A nyní vede šampionát, svou vlastní zásluhou, jelikož odvedl lepší práci než my, čili musíme se zlepšit. Všichni soupeři si zaslouží respekt, ale pokud jde o mě, jsou tu dva nebo tři, na které si dám větší pozor."