Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Alonso: "Ferrari je favoritem v boji o mistrovský titul."

Alonso: "Ferrari je favoritem v boji o mistrovský titul."

Dodal, že ukončení vztahu s Schumacherem mělo pozitivní dopad.

Fernando Alonso věří, že jeho tým je favoritem v nadcházejícím boji o mistrovský titul roku 2010. Vyjádřil se také, že rozhodnutí Michaela Schumachera rozejít se s Ferrari a učinit comeback za volantem Mercedes GP mu výrazně pomohlo s adaptací v týmu.

Španělský jezdec, jenž triumfoval v úvodním podniku sezóny v Bahrajnu, si myslí, že skutečnost, že nemusí působit pod Schumacherovým stínem bylo pozitivní jak pro něj, tak samotný tým.

"Nyní jsme zřejmě trochu volnější," řekl Alonso o životě ve Ferrari po Schumacherově odchodu v rozhovoru s italským Corriere della Sera.

Alonsa, podle jeho slov, zpráva o Schumacherově návratu k závodnění velmi překvapila.

"Ano, velmi," řekl. "Byl jsem neskutečně překvapen, že se vrátil - vzhledem k tomu, jak poklidný život teď mohl mít, a jakou minulost má za sebou."

Španěl řekl, že si život ve Ferrari užívá a přestože se konkurenční Red Bull doposud jevil velmi silně na počátku sezóny, favoritem na mistrovský titul je podle něj právě Ferrari.

"Red Bull je silnější v kvalifikacích a jsou velmi rychlí - avšak v závodě je dokážeme dohnat," řekl Alonso. "McLaren umí své vozy vyvíjet velmi rychle, ale ani my tu nejsme pro legraci. V souhrnu je Ferrari favoritem na mistrovský titul."

Na dotaz, zda je pro něj dosavadní angažmá v Maranellském týmu takové, jaké si představoval, odpověděl: "Ne, je to jiné. Je to ještě lepší. Očekával jsem, že přijdu do silného týmu a budu schopen těžit z jeho potenciálu. Ale Ferrari je mnohem víc - je to vášeň, filozofie, způsob života. Jsem zamořen těmito emocemi."

Přestože byl nedávno často propírán vzájemný vztah Alonsa s jeho týmovým kolegou Felipem Massou, zvláště po incidentu mezi oběma jezdci v nájezdu do boxové uličky při VC Číny, Alonso tvrdí, že si práci s brazilským kolegou užívá.

"S Felipem se vzájemně doplňujeme," řekl. "Zatímco oproti němu ztrácím v některých zatáčkách, jsem naopak rychlejší v některých sektorech. Tajemstvím je učení se jeden od druhého. Kdo by mohl způsobit problém? Button a Hamilton."

Alonso se nevyhnul dotazu, zda by svůj manévr na Massu zopakoval, kdyby se opět naskytla příležitost. "Rozhodně ano," zakončil Španěl.