Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Největší obava Vettela? Počasí

Největší obava Vettela? Počasí

Boj na špici je podle něj v současnosti velmi těsný.

Sebastian Vettel řekl, že největší obavu o nadcházejícím víkendu nemá z výkonnosti McLarenu, Ferrari či Mercedesu, nýbrž z rozmarů počasí, které by mohly přinést další chaotickou velkou cenu.

Ačkoli rakouský tým dokázal doposud získat všechna pole position, za mokrých podmínek při nedělních závodech nepředváděl zdaleka tak přesvědčivé výkony a dokázal prozatím ukořistit jediné vítězství.

Na dotaz, z čeho má o nadcházejícím víkendu největší obavy, Vettel odpověděl: "Počasí! Myslím, že obzvlášť v posledním závodě to bylo dost chaotické. Chceme odjet bezchybnou neděli a bezchybný závod. Příliš nám nepomáhá, když začíná pršet a hned přestává každých pět minut.

Je třeba odvést dobrou práci, minule jsme neuspěli tak, jak jsme si přáli. Ale uvidíme, co předvedeme zde."

Vettel ujistil, že nemá v úmyslu ztrácet čas přemítáním ztracených příležitostí týmu Red Bull při úvodních závodech sezóny.

"O sobotách jsme vždy vypadali dobře, ale o nedělích už zřejmě tak dobré nebylo," řekl. "To už je minulost, nezáleží na tom, co se mohlo nebo mělo stát. Těšíme se na tento závod.

Snažím se všem ukázat, jak silní jsme. Uvidíme, jak se nám povede. V tomto závodě je to pro všechny stejné - snažíte se přivést nové díly a posunout se o krok vpřed. I my máme pár nových součástí a potřebujeme si ověřit, že jde skutečně o takový krok, jaký si myslíme, a na tom dále stavět."

Vettel si rovněž myslí, že boj na špici pole je v současnosti mnohem těsnější, než si všichni myslí - přestože Red Bull doposud získal čtyři pole position.

"McLaren, Ferrari a Mercedes, všichni tři vypadají velmi silně," řekl. "Bylo to velmi těsné. V některých závodech jsme silnější než ostatní, ale v některých je to mnohem těsnější, někdy byl McLaren i silnější než my.

Čili je to tvrdé a těsné. My zde učiníme krok vpřed, ale záleží na tom, jak velký tento krok bude ve srovnání s ostatními. Pokud najdete půl sekundy, pak je to skvělé, ale když ostatní najdou sekundu, pak je to na nic."