Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel je nadšený, že je zpátky na pole position

Vettel je nadšený, že je zpátky na pole position

V posledních čtyřech závodech byl v kvalifikaci poražen Webberem.

Sebastian Vettel je nadšený z toho, že se mu konečně znovu podařilo vybojovat pole position. Naposledy stál totiž v čele startovního roštu při Velké ceně Číny.

V posledních čtyřech velkých cenách ho navíc v kvalifikaci porazil jeho týmový kolega Mark Webber. Tentokrát byl ale Němec rychlejší a zajistil si svou třetí letošní pole position, devátou v kariéře.

"Je to dobré. V posledních pár závodech jsme v sobotu nezajeli dobře, takže je to dobré," radoval se po kvalifikaci Vettel. "Tyto okruhy, Kanady a tady Valencie, by pro nás normálně neměly být těmi nejlepšími, takže je dobré tu postavit vůz na pole position. Naše rychlost vypadá dobře.

Nakonec to byla vyrovnaná kvalifikace. V první jízdě jsem měl velký moment v prvním sektoru a věděl jsem, že do druhé jízdy musím dát vše, co mohu, a vyšlo to.

Pro dnešek jsem spokojený. Tahle kvalifikace byla z těch těžkých, zejména když jsme znovu představili F-duct a další spoustu věci na voze a někteří mechanici tak naspali pouze hodinu."

Vettel pojede ve Valencii vůbec poprvé s F-duct systémem. Němec prozradil, že včera s ním Red Bull ještě nebyl zcela spokojený a přes noc na něm provedl pár změn, aby jej správně vyladil.

"Myslím, že to asi není tak velká věc, ale rozdíl je znát. Je vidět, jak moc tím získávají (McLaren). Učíme se každým kolem a každou jízdou.

Včera jsme s tím nebyli úplně spokojení, ale přes noc jsme udělali další krok. Seděli jsme před monitory, abychom zjistili, jak to vyladit, aby to fungovalo lépe. Také díky tomu jsme teď v dobré pozici pro závod."