Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso věří, že zůstane v boji o mistrovský titul

Alonso věří, že zůstane v boji o mistrovský titul

"Jsme připraveni, jak po technické stránce, tak fyzicky."

Fernando Alonso míří do dějiště britského závodu pln optimismu, že Ferrari zůstane v boji o mistrovský titul, přestože novinky nasazené týmem ve Valencii nepřinesly krok vpřed, v jaký italský tým doufal.

Tým z Maranella ve Velké ceně Evropy nasadil výfukový systém podobný Red Bullu a od Španěla se čekal boj o vítězství. Místo toho však Ferrari v kvalifikaci přejel Red Bull i McLaren a samotný závod se pak díky smolnému výjezdu safety caru stal pro červené téměř noční můrou.

I přes toto zklamání Alonso věří, že jeho F10 svou pravou rychlost teprve ukáže na vysokorychlostním okruhu v Silverstone, a stále nevzdává své šance na titul.

"Jde o kritický moment sezóny, máme před sebou tři závody ve čtyřech týdnech," napsal Alonso na stránkách Ferrari.

"Jsme připraveni, jak po technické stránce, tak fyzicky. Ve Valencii jsme představili významné novinky na voze a ještě více jich bude v Silverstone a v následujících závodech.

Vývojový program je intenzivní a myslím, že výsledky budou vidět. Rovněž jsme se velmi pečlivě připravovali z fyzického hlediska, vzhledem k tomu, že následující závody budou velmi blízko za sebou a člověk potřebuje být fit po celou dobu na sto procent."

Alonso dále připustil, že Silverstone nemusí jejich vozu zcela vyhovovat, ovšem nevidí důvod být pesimistou.

"Trať se zdá být dost podobná té minulé, je tu hodně velmi rychlých zatáček, což nám příliš vyhovovat nebude," řekl. "Nicméně, díky konfiguraci našeho vozu z Valencie bychom v těchto rychlých zatáčkách měli být nyní rychlejší. Nejlepší bude počkat a uvidíme, zůstávám nicméně optimistou.

A nakonec, v Silverstone vždy svou roli hraje šance deště. Byl bych velmi překvapen, pokud bychom odjeli zcela suchý víkend, a my budeme samozřejmě připraveni takových příležitostí využít."