Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso: "Potřebujeme mít konečně bezproblémový víkend."

Alonso: "Potřebujeme mít konečně bezproblémový víkend."

S pátečními jízdami je Španěl spokojen, časy však nepřeceňuje.

Fernando Alonso se nechal slyšet, že po zklamáních z předchozích závodů věří v bezproblémový víkend při Velké ceně Německa na Hockenheimringu.

"Cílem je mít konečně bezproblémový víkend," řekl Alonso. "Již předtím jsme zajeli dobré pátky, ale potřebujeme bezproblémovou sobotu a neděli.

Pokud to bude za Red Bullem, pokud jim nebudeme stačit, pak v pořádku, kdybychom mohli být i před nimi, pak jenom lépe."

Přes svůj nejlepší čas v druhém tréninku a prohlášení Red Bullu, že Ferrari v Německu vypadá velmi silně, však Alonso svůj výkon nepřeceňuje.

"Pátek není z hlediska časů reprezentativní a tento pátek byl možná ještě nezvyklejší kvůli podmínkám na trati, které se neustále měnily," pokračoval Španěl.

"Ale otestovali jsme vše, co jsme chtěl otestovat. Nyní musíme všechna data zanalyzovat, ale byl to pozitivní pátek.

Jak jsme na tom s konkurenceschopností však nebudeme vědět až do zítřejška, startovní rošt se od Silverstone nějak radikálně lišit nebude, nahoře bude McLaren, Red Bull a my."

Alonso v současnosti ztrácí na vedoucího Lewise Hamiltona 47 mistrovských bodů a sám říká, že hlavním cílem je dokončit před britským pilotem.

"Musíte se snažit dokončit před lídrem, aby se odstup nezvětšoval," řekl. "Právě teď je to McLaren, musíme se snažit dokončit před nimi, aby byl rozdíl v příštím závodě méně než 47 bodů.

Pokud to bude v příštím závodě Red Bull, pak se musíme pokusit dokončit před Red Bullem a tak dále. Obzvláště potřebujeme mít lepší druhou polovinu sezóny a dosáhnout častěji na stupně vítězů."