Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel: "Poraněná noha nepředstavuje problém."

Vettel: "Poraněná noha nepředstavuje problém."

Němec pro jistotu zrušil svou účast ve čtvrtečním fotbalovém utkání.

Sebastian Vettel řekl, že drobné poranění nohy, které si přivodil při běhu, nepředstavuje pro jeho účast v domácí Velké ceně Německa žádný problém.

Mladý Němec spadl při běhání a natáhl si jeden ze svalů nohy, sám ale řekl, že se nejednalo o nic hrozného.

"Spadl jsem, když jsem běžel," vysvětlil Vettel. "Nic zvláštního, ale trochu jsem si natáhl sval na noze, nic velkého. Chodit můžu, není to žádná katastrofa."

Vettel měl být jedním z účastníků čtvrtečního charitativního fotbalového utkání ve Wiesbadenu, ve kterém se kromě něj měli představit i další jezdci Formule 1 a také některé hvězdy německého šoubyznysu.

"Hrát fotbal by ale bylo možná až příliš riskantní, takže proto jsem to musel zrušit. Takže jsem byl zase doma a už se to zlepšuje."

Vettel bydlí v Heppenheimu, což je pouhých 30 minut severně od Hockenheimu. Pilot Red Bullu v uplynulém týdnu potěšil své domácí fanoušky jízdou s vozem Formule 1 v ulicích tohoto města. Musel jet ale velice opatrně, nesměl překročit rychlostní limit 50 km/h.

"Bylo to absolutně šílené," řekl Vettel. "Tu noc předtím jsem byl trochu nervózní z toho, kolik se na nás přijde podívat lidí.

Ale byl to fantastický den. Bylo tam více než 120 000 lidí, takže museli zablokovat dálnici.

Ani jsem neviděl většinu těch starých míst, kam jsem chodíval do školy nebo do bazénu nebo tak, protože to bylo plné lidí.

Ale bylo to velice krásné a já si myslím, že jsme předvedli dobrou podívanou. Doufám jen, že to tak všichni udělají i teď o víkendu."

Vettelovým cílem pro domácí závod je pochopitelně vyhrát, triumf před německými fanoušky ale není jedinou motivací. Zajímavým statistickým faktem totiž je, že jedinými německými jezdci, kteří vyhráli svou domácí velkou cenu, byli bratři Schumacherové. Michaelovi se to podařilo čtyřikrát, Ralfovi jednou.

"Vždycky je krásné být doma," pokračoval Vettel. "Znám okruh velice dobře a závodit před domácím publikem je vždycky něco zvláštního.

Bylo to vidět při minulém závodě na Silverstonu, kde lidé hodně povzbuzovali Jensona a Lewise, takže tady je to pro nás stejné.

Samozřejmě chcete zajet dobře. Kromě Michaela tu nikdo z ostatních německých jezdců, kteří tu o tomto víkendu závodí, ještě domácí závod nevyhrál, takže to je pro tento víkend cílem."