Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

U Ferrari šlo vždy o zájmy týmu, tvrdí di Montezemolo

U Ferrari šlo vždy o zájmy týmu, tvrdí di Montezemolo

Prezident italské značky odmítá jakékoliv polemizování.

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo se nechal slyšet, že jej absolutně nezajímá jakékoliv polemizování nad tím, co tým provedl při Velké ceně Německa.

Felipe Massa byl dlouho v čele závodu, jenže nedlouho před cílem dostal jasnou zprávu o tom, že jeho týmový kolega Fernando Alonso je rychlejší, načež Brazilec Španěla pustil do čela a nechal jej vyhrát.

Ferrari dostalo pokutu 100 000 dolarů za porušení pravidla o zákazu týmové režie a dostalo také předvolání ke Světové radě motoristického sportu kvůli znevažování Formule 1.

Di Montezemolo ale kroky svého týmu brání a říká: "To polemizování mě vůbec nezajímá. Jednoduše potvrzuji to, co jsem vždycky říkal, což znamená, že naši jezdci jsou si moc dobře vědomi toho, a tohle je něco, čeho se musí držet, že když někdo závodí pro Ferrari, pak jsou zájmy týmu přednější před zájmy jedince.

V každém případě se tak dělo už od dob Nuvolariho a já to sám také zažil, když jsem byl sportovním ředitelem, v dobách Nikiho Laudy a nejen tehdy.

Takže dost přetvařování, i když docela dobře chápu, že někteří lidé by možná velice rádi viděli, jak se naši jezdci vyřadí, ale to rozhodně neplatí pro mě a určitě ne pro fanoušky Ferrari."

Di Montezemolo se ale skutečností, že Ferrari svým jednáním porušilo sportovní pravidla Formule 1, příliš nezabývá, spíše pochválil svůj tým za to, že se mu po delší době zase podařilo vyhrát.

"Jsem velice šťastný za všechny naše fanoušky, kteří včera konečně viděli dvě ferrari vést od startu do cíle, protože dominovala závodu," řekl.

"Tento výsledek je zásluhou všech našich lidí, kteří se nikdy nevzdávají. Teď musíme nadále pracovat takto, zlepšovat vůz, aby byl konkurenceschopný na všech okruzích, na kterých pojedeme.

Alonso a Massa si také vedli velice dobře, po celý víkend ze sebe vydávali maximum."