Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel odmítá, že by Red Bull v Maďarsku dominoval

Vettel odmítá, že by Red Bull v Maďarsku dominoval

"Ferrari je velmi rychlé a nesmíme zapomínat ani na McLaren."

Sebastian Vettel odmítá tvrzení, že Red Bull je v Maďarsku dominantním týmem. Výsledky pátečních tréninků totiž podle něj nejsou zcela směrodatné.

Vettel vyhrál oba dnešní volné tréninky. V tom prvním porazil svého týmového kolegu Marka Webbera o desetinu sekundy, třetí Robert Kubica už byl ale sekundu pozadu. Ve druhém tréninku pak Vettel o sekundu zrychlil a na druhého Alonsa měl k dobru ještě půl sekundy.

I navzdory takto silnému začátku víkendu ale Vettel říká, že ve zbytku víkendu budou síly mezi několika týmy velice vyrovnané.

"To bych neřekl," odpověděl Vettel na otázku, zda si Red Bull jede na Hungaroringu svou vlastní ligu. "Myslím, že víme, jak to dnes ráno probíhalo a ty rozestupy byly opravdu velké, ale dnes odpoledne už to vypadalo reálněji.

Myslím, že ferrari budou velice blízko a když se podíváte na dlouhé jízdy, rychlost byla velice podobná, takže to opět vypadá vyrovnaně, a McLaren se v sobotu dotáhne, takže nikdy nevíte.

Dnes ráno to nebyl moc jasný obrázek, ale odpoledne už to vypadalo reálněji, mnohem vyrovnaněji a obě ferrari vypadala velmi rychle, nejen v krátkých jízdách, ale také v těch dlouhých, takže bych řekl, že zítra tu budou také opět velice rychlá.

A nemůžete zapomínat na mclareny, už mnohokrát se letos stalo, že šli v sobotu hodně dopředu."

Vettel proto odmítá názor, že by se měl o pole position poprat výhradně jen se svým týmovým kolegou Webberem.

"Bude to mezi námi a zbytkem pole, zejména mclareny a ferrari. Nejde tu jen o jednoho, nebo o dva, abyste byli na pole position, musíte porazit více než jednoho nebo dva lidi v poli."