Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton chce přidat Monzu do své sbírky vítězství

Hamilton chce přidat Monzu do své sbírky vítězství

Je to poslední ze čtyř historických okruhů, na kterých chce vyhrát.

Lewis Hamilton jede na Velkou cenu Itálie s obrovskou motivací vyhrát tamní závod, Monza je totiž posledním ze sbírky čtyř historických okruhů, na kterých by rád zvítězil.

Pilot McLarenu považuje Monzu za jednu ze čtyř nejkrásnějších tratí v kalendáři, přičemž na zbývajících třech, v Monaku, na Silverstonu a naposledy ve Spa-Francorchamps, už vítězství slavil.

"Vždycky jsem tyto čtyři okruhy v kalendáři považoval za trochu více speciální než ty ostatní," řekl Hamilton.

"Pamatuji, jak před pár lety David Coulthard řekl, že je hrdý na to, že tyto čtyři velké ceny pro McLaren vyhrál, protože jej určitým způsobem spojují s historií sportu, a já přesně vím, co tím myslel. Tyhle okruhy jsou totiž unikátní, jsou velice zvláštní, můžete na nich cítit historii více než kdekoliv jinde.

Proto jsem byl tak rád a tak hrdý na to, že jsem konečně vyhrál ve Spa, protože je to gigant sportu a pro každého jezdce, který zde kdy závodil, to něco znamená.

Do Monzy tedy jedu s cílem získat další vítězství a stále se v šampionátu posouvat vpřed. Náš vůz by tam měl být také silný, ale jak to letos bylo zatím v každém závodě, nemůžete nic považovat za samozřejmé."

Hamilton ve Spa proťal cílovou pásku na první pozici už před dvěma lety, vítězství mu ale bylo dodatečně odebráno za kontroverzní souboj s Kimim Räikkönenem. Svých triumfů v Monte Carlu a na Silverstonu pak dosáhl za značně mokrých podmínek a dodnes jsou hodnoceny jako jedny z jeho nejlepších jízd v kariéře.