Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso jde do nové sezóny s motivací a odhodláním

Alonso jde do nové sezóny s motivací a odhodláním

Španěl chce s novým F150 dokázat, co se mu loni nepovedlo.

Fernando Alonso při dnešním představení nového monopostu Ferrari F150 řekl, že tým bude připraven vyrazit do letošního boje o mistrovský titul.

Italský tým má pro letošní sezónu jediný cíl, napravit loňský neúspěch a vybojovat jak jezdecký, tak týmový titul.

I přesto, že vstupoval do závěrečného loňského závodu v Abú Zabí jako favorit a nakonec nevyhrál, však Alonso považuje svou premiérovou sezónu u Ferrari za úspěch.

"Jsem opravdu motivovaný, opravdu se těším," řekl Alonso. "Rok 2010 byl pro mě úžasným rokem, prvním rokem s Ferrari, objevil jsem senzační tým, senzační prostředí, to jezdci vážně dodá vášeň.

A rok 2011 bude důležitým momentem, s novou výzvou, změnami pravidel a také jezdci se budou muset adaptovat novému jezdeckému stylu a například návratu systému KERS. Bude to nový rok, náročný rok a budete toho pro nás spousta k poznání.

Tohle nové auto je ale ovocem výsledku mnoha měsíců práce našich mechaniků, inženýrů a lidí pracujících pro Ferrari a je důležité se na novou sezónu připravit. Musíme být zcela odhodlaní tomu, co děláme, jsme připraveni. Jdeme do té výzvy."

Alonso, který loni přestoupil k Ferrari od Renaultu, tvrdí, že letošní sezóna pro něj bude snazší minimálně z pohledu začlenění do týmu, neboť se s jeho členy nyní zná výrazně lépe.

"Nepochybně si myslím, že znám tým lépe, znám jména mechaniků, což je něco, co loni neplatilo, protože začátek roku pro mě nebyl jednoduchý, takže jsem do týmu daleko více začleněný a pocit, který jsem si s sebou nesl skrze rok 2010 přispěl k tvorbě nového, díky kterému jsem víc v pohodě a myslím, že díky skutečnosti, že to budu cítit, pro mě bude snazší přizpůsobit se tomuto novému vozu a doufám, že bude tak silný, jak je krásný."

Španěl zároveň věří, že bude konkurenceschopný hned od začátku sezóny, přičemž dodal, že tlak na zisk titulu se nezměnil.

"Vždycky cítíte tlak, když závodíte pro Ferrari, zejména já. Měl jsem složitý rok a je vždycky důležité cítit se nadšeně pro začátek nového roku, takže bych rád zahájil úspěšný rok, který přinese výsledky, a jsem si jistý, že tohle s novým vozem dokážeme."