Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ferrari se zlepšuje, říká Alonso

Ferrari se zlepšuje, říká Alonso

Se soupeři jej ale zatím nechce srovnávat.

Fernando Alonso řekl, že Ferrari zaznamenalo během testů v Jerezu výrazné zlepšení. Přesto ale nechce srovnávat model F150th Italia s ostatními.

Poslední den testů zakončil Alonso na třetím místě. Španěl byl však nejvíce spokojen s tím, že vůz dnes najel 115 kol a pochvaloval si rovněž konzistentnost při dlouhých jízdách.

"Jsem velmi šťastný," řekl. "Po čtyřech dnech tady v Jerezu, žádné problémy pro Felipeho (Massu), žádné problémy pro mě, takže jsme udělali velká zlepšení.

Víme, že pneumatiky nemají letos stejnou konzistenci jako loni. Jednou z největších změn pro letošní rok je to, jak pneumatiky odcházejí, takže právě na tom pracujeme.

Je pravda, že jsme každý den našli nějaká nová řešení, která potřebujeme vyzkoušet. Samozřejmě vám ale neřeknu, které pneumatiky jsem použil pro kterou jízdu."


Alonso dodal, že je stále příliš brzy na to odhadovat, jak si bude Ferrari stát v porovnání s týmy jako Red Bull nebo McLaren a že cílem pro testy v Barceloně bude najet více kilometrů.

"Není moc času na přípravu, myslím, že za tři dny budeme v Barceloně připraveni na testy. Budeme se zaměřovat na to, abychom udrželi auto stále velmi silné a každý den zajeli více jak 100 kol, to je cíl.

To, jak je auto výkonné a jak konkurenceschopní jsme, zjistíme v neděli po prvním závodě v Bahrajnu. Pak můžeme říct, auto je dobré, nebo auto není tak dobré.

Do toho okamžiku se budeme snažit, aby bylo auto silné. Všechny malé problémy, na které můžete v testech narazit, teploty, cokoliv, teď je čas je řešit."