Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Vettel frustrovaný nedostatkem najetých kol

Vettel frustrovaný nedostatkem najetých kol

Bezpečnostní kontrola se protáhla na déle, než tým čekal.

Sebastian Vettel je zklamaný, že během prvního dne třetí série předsezónních testů v Barceloně nenajel víc kol, přestože stanovil dnešní nejrychlejší čas.

Pilot Red Bullu se na trati několikrát objevil ráno, tým však musel provést řadu bezpečnostních prohlídek, které však zabraly daleko více času, než se čekalo. Vettel tak nakonec najel pouze 37 kol.

"Bohužel ne moc kol. Měli jsme dlouhou pauzu, delší, než jsme čekali, ale co na to můžu říct," sdělil Vettel reportérům.

K problému obhájce titulu řekl: "Nic velkého. Nic se vlastně neporouchalo, ale pokud během testování myslíte, že by někde mohl být problém, pak se na tu oblast samozřejmě raději podíváte, než abyste pokračovali a měli problém.

Jak jsem řekl, trvalo to déle, než jsme čekali, ale kluci jeli naplno a udělali, co mohli. Nakonec jsme nějaké jízdy absolvovali, celkově ne tolik, kolik bychom rádi, ale zítra je také den."

Vettel také přiznal, že výsada moci vozit na svém voze číslo jedna pro něj v tuto chvíli příliš mnoho neznamená.

"Je to nový šampionát, takže je to zcela otevřené. Mít číslo jedna nebo sedm nebo deset mě nijak nezrychlí. Stále se musím hodně snažit a pokusit se dát do toho všechno."