Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Alonso je i přes technické problémy spokojený

Alonso je i přes technické problémy spokojený

"Měli jsme nějaké mechanické potíže, ale nic znepokojivého."

Fernando Alonso je nadále optimistický, přestože se během dnešního testování potýkal s několika technickými problémy.

Španěl měl dosud v předsezónních testech na spolehlivost štěstí, dnes jej však přibrzdily elektrický problém a mechanická závada.

I tak ale najel 90 kol a se svým časem skočil na třetím místě, necelých sedm desetin za prvním Sebastianem Vettelem. S dosavadním vývojem letošního testování je přitom spokojený.

"Zatím pro nás bylo testování překvapivé, žádné velké problémy s autem," řekl Alonso. "Dnes je to poprvé, co jsme měli nějaké mechanické problémy, ale není to nic příliš znepokojivého. Najíždíme s vozem spoustu kilometrů. Všechno funguje dobře.

Víme, že abychom viděli, jak konkurenceschopní jsme, musíme počkat na první dva nebo tři závody. Pak bude čas říct, jestli je vůz dost dobrý, nebo ne. V tuto chvíli nám všechno připadá v pořádku."

Alonso dodal, že necítil příliš velký rozdíl mezi opotřebením pneumatik, které byly pro testy v Barceloně malinko pozměněny.

"Abych pravdu řekl, není to velký rozdíl v porovnání s tím, co jsme zažili v Jerezu a Valencii. Pneumatiky se v delších jízdách stále hodně opotřebovávají, tady možná nejde jen o zadní gumy, ale také o levou přední.

Tady v Barceloně je to (na levou přední pneumatiku) velice náročné ve třetí, čtvrté a deváté zatáčce, takže je to možná trochu horší, než normálně, ale opotřebení je něco, co jsme viděli už v Jerezu a Valencii, tady žádný velký rozdíl."